“ ECZANELERİMİZDE HALEN GRİP AŞISI MEVCUT DEĞİL”

18 Kasım 2021 17:16

Koronavirüs ile mücadele eden Türkiye'de son dönemlerde grip salgını da hortladı. 16 Kasım'da eczanelerde olacağı açıklanan grip ilaçlarına vatandaşların ulaşamadığını söyleyen İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Grip aşıları hala eczanelerde yok. Böyle olursa grip enfeksiyonları çoğalacak” dedi.
Eczanelerde girip aşılarının olmadığını ileri süren Büyükçam, “Geçtiğimiz bu süreç hakikaten ekonomik insanların yıpranmışlıkları, insanların ekonomiyi kaldıramaz hale gelmesi söz konusu. Dolar ve Euro farkları otomatikman sağlık sektörüne de yansıyor. Fakat bu pandemi döneminde yani sağlığı devlet kademelerinin ve vatandaşımızın en önemsediği nokta da dahi ilaçlara erişememelik durumu söz konusu. Bize daha önce verilen bir tarih vardı, grip ilaçlarının erişiminin 16 Kasım itibariyle sağlanacağı ön görüsünde bulunmuş bir iktidar vardı. Fakat bugün araştırma yaptık ki eczanelerimizde hala grip aşısı mevcut değil. Halkımız bu konuyla ilgili maalesef zorlanmakta, erişememekte. Önümüz kış bu konuyla ilgili tedbir alınmaması konusunda, ülkemizde ciddi gribal enfeksiyonlardan dolayı rahatsızlık söz konusu olacak. Gribal enfeksiyonlar çoğalacak ve bu durumda da tabi daha tehlikeli sonuçlar oluşabilecek. Bununla beraber kalp, şeker gibi kronik rahatsızlıklarda dahi insanlarımız şuan da ilaçlara maalesef erişememekte. Fiyat farkı nedir? Aynı ilacın muadilinin devlet tarafından en ekonominin karşılandığı ve tercihe göre farklı bir ilacın tercih edilmesi durumunda, vatandaşın ödediği fiyat farkıdır. Fakat şuan da vatandaş devletin muadili olarak önerdiği ilaca da ulaşamamaktadır ve bu yüzden de gerçekten mağduriyet söz konusudur. Biran önce bu konuda vatandaşlarımız eczacılarımızı suçlayan bazı davranışlar sergilemektedirler. Halbuki onların bunlarla ilgisi yok. İktidarın öngörüsüzlük ve tedbirlerini almayışı neticesidir” dedi.
“SIKINTILARIN DERHAL GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Pandemi süreciyle de ilgili konuşan İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam, “Yazın pandemi sürecinde Milli eğitim Müdürlüğümüzün ya da Milli Eğitim Bakanlığımızın tedbirlerini tam alamaması ülkemizde ve şehrimizde bazı mağduriyetlere sebep olmuştur. Bu ara tatilde Milli eğitim Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili hangi tedbirleri almıştır ve yine böyle mağduriyetin yaşanmaması için elinden geleni yapmış mıdır? Bunu da açıkçası değerli yetkililere soruyoruz. Duyduğumuz ve izlediğimiz bazı noktalarda maalesef okullarımızda böyle bir çalışmanın yapılmadığı duyumu gelmektedir. Yaz sürecinden geçtiğimiz süreç sonrasında yaşanılan sıkıntıları bu dönemde de yaşamaktan korkmaktayız. Buradan da yetkililere sesleniyoruz: önümüzde az bir vakit kaldı fakat tüm tedbirlerin hijyenik anlamda olsun, sağlıksal anlamda olsun. Öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının arttırılması için hangi tedbirler alınmıştır, mahallelere inilmiş midir?
Mahallede
sağlık
müdürlüğümüz bilgilendirme
yapmış mıdır
ya da aynı şekilde eğitim camiasına, kamu kurum ve kuruluşlara bu
konuyla ilgili bir
fink verilmiş
midir, tedbirler alınıyor mudur? Yani bunlar yapılmamıştır. Bunların yapılması lazımdır. İnsanların bilinçlendirilmesi için fırsattı,
1 haftalık tatil vardı.
Niçin Milli
Eğitim
personellerimiz bununla ilgili daha bilinçlendirilmemiştir gibi sıkıntıların
derhal giderilmesini istiyoruz”
diyerek
sözlerini
tamamladı.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1169 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...