“DEVLET KASASINA İLK TAKSİT OLARAK 23 MİLYON TL. TAHSİL EDİLDİ”

9 Aralık 2021 16:42


Hükümet kamuya borcu olan vatandaşlar için yapılandırma fırsatı sundu. Bu kapsamda Isparta'da 5 bin kişi Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırma fırsatından yararlandı. Kentte 289 milyon TL'lik borcun yapılandırmasının ardından sıra ilk taksit ödemelerine geldi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz'de 30 Kasım da sona eren ilk taksit ödemesinin detaylarını paylaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Karagöz, yapılandırmanın ilk taksitinde Isparta'da 23 milyon TL 'nin tahsil edildiğini söyledi.
Taksitin son ödeme tarihlerini kaçıranlar için de fırsatlar bulunduğunu vurgulayan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü

Karagöz, 30 Aralık'a kadar taksitin peşin
ödenmesi halinde yapılandırmanın devam
edeceğini söyledi.
SSS İl Müdürü Karagöz ; “ 30 Eylül itibariyle 7326 sayılı Yapılandırma Kanunumuzun müracaat süresi , ilk taksit ve peşin ödeme süreside 30 Kasım itibariyle sona erdi. Yani ilk taksit ve peşin ödemesini vatandaşlarımızın 30 Kasım 2021 tarihi mesai bitimine elektronik ortamdan ödeyecekleri için de gece saat 24.00'a kadar sürmüştü. Bu kapsamda ödemeler ile ilgili yaptığımız kontrollerimizde İl Müdürlüğümüzde 23 milyon TL yapılandırma taksitimizi tahsil etmiş olduk. Ciddi anlamda vatandaşlarımız taksit ödemelerine teveccüh ettiler. Zamanında ve süresinde ödediler.
Arada bu yapılandırmayı ilk taksitini ve peşin ödemek isteyen vatandaşlarımızdan bu fırsatı kaçıran var ise, tekrar bu yapılandırma ve taksit ve peşin ödemelerini 12. Ayın sonuna kadar peşin olarak yatırmak istemleri halinde İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde, önceden yüzde 90'ını siliyorduk, şimdi yüzde 50'sini siliyoruz. Bu şekilde peşin ödemeleri halinde bu yapılandırma haklarında yine aynı şekilde tekrarlamış olacaklar. Buradan sizlerin aracılığı ile yapılandırmada, peşin ya da taksit ödemesini kaçıran, unutan, ödeyemeyen vatandaşlarımız var ise, tekrar bu fırsattan yararlanmaları için İl Müdürlüğümüze müracaat ederek yıl sonuna kadar, bu yapılandırmaları ödemeleri kendilerinden rica ediyoruz. “
HABER MERKEZİ

Bu haber 1139 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...