OKULLARA KÜTÜPHANE SEFERBERLİĞİ

9 Aralık 2021 16:43

Kütüphanesi bulunmayan Okul kalmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteklediği "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında İlçemizde bir okula daha kütüphane açıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı'nın "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında İlçemizde 19 Mayıs İlkokulu'na kütüphane kazandırıldı. Keçiborlu'da sadece Akçeşme Ortaokulunda kütüphane bulunmuyor. Onun da açılışı önümüzdeki hafta yapılacak. Böylelikle İlçemizde kütüphanesiz okul kalmayacak.
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Isparta'da henüz kütüphanesi bulunmayan 203 okuldan 1 ay gibi çok kısa bir sürede 56'sının kütüphanelerinin kurulduğunu belirtti. Baydur, geriye kalan okulların kütüphanelerinin kurulumlarını da yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Eğirdir'de 9 Okula Kütüphane
Eğirdir Bağlar İlk ve Ortaokulunun kütüphane açılış töreni gerçekleştirildi.
Açılış törenine katılan İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, açılışın ardından Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir İlçe Millî Eğitim Ahmet Armutoğlu, idareci, öğretmen ve öğrencilerle birlikte kütüphaneyi gezdi. Milli Eğitim İl Müdürü Baydur, kütüphanenin ilimize ve okulumuza hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kütüphane kurulumu tamamlanan okullar:
1.Mahmatlar İlkokulu
2.Tepeli İlkokulu
3.Gökçehöyük İlkokulu
4.Pazarköy İlkokulu
5.Pazarköy Ortaokulu
6.İrfan Kaynak Ortaokulu
7.Bağlar Ortaokulu
8.Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu
9. Mesleki Eğitim Merkezi
HABER MERKEZİ

Bu haber 1120 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...