ISPARTA ADLİYESİ ÇALIŞANLARININ KATKISI İLE AFRİKA´DA SU KUYUSU AÇILDI

13 Aralık 2021 16:46

Kentte örnek olacak nitelikte sosyal sorumluluk projelerine imza atan Isparta Adliyesi, çeşitli konularda farkındalık çalışmaları yapıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut açıklamalarda bulundu.
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ise sosyal sorumluluk projelerini anlattı. Isparta Adliyesi olarak dünyadaki su sorununa dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut, “Bizim arkadaşlar Isparta Adliyesi olarak üzerinde durduğumuz, en çok önemsediğimiz hususlardan birisi de sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma projeleri. Bu sosyal yardımlaşma projeleri çerçevesinde yine kamuoyunda paylaştığımız bazı toplumda sorun olarak karşımıza çıkan hususlarda halkımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Bunlardan bir tanesi dünyadaki su sorunuydu, susuzluktu. Suyun kıymetini bilmemiz gerekir. Küresel ısınmanın içerisindeyiz. Dünya kuraklığa doğru gidiyor. Bununla ilgili Afrika'da bir su projemiz vardı. Onu hayata geçirdik” dedi.
Muhtarlarla birlikte yoksul vatandaşlara ulaşıldığını dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut, “Yoksul dikkat çekmek istedik. Yoksul vatandaşlarımız var. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız var. Muhtarlar derneğimiz vasıtasıyla Isparta'mızda yardıma muhtaç aileleri tespit ettik. Yanlış hatırlamıyorsam 202 ailemiz vardı. Bu yoksul vatandaşlarımızla ilgili bir projemiz söz konusuydu onu hayata geçirdik. Bir diğeri geçtiğimiz yaz hepimizi yasa boğan, üzüntüye boğan sadece Türkiye'de değil dünyadaki küresel ısınmanın sonuçları itibariyle orman yangınlarıydı. Orman yangınlarında ve ağaçlarımıza dikkat çekmek, ağaç sevgisini ön plana çıkarmak için ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunduk” diye konuştu.
ISPARTA ADLİYESİ OLARAK KADINA ŞİDDETTE HEM
HUKUKİ HEM SOSYAL AÇIDAN MÜCADELE EDİYORUZ
Isparta Adliyesi olarak hem hukuki mücadele ve sosyal yardımlaşma faaliyetlerin sürdüğünü belirten Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut, “Bir diğer konumuz kadınlarımızdı. Kadına şiddetle nasıl hukuki yönlerle mücadele ediyorsak, Sosyal yardımlaşma olarak da kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak onların daha mutlu, daha müreffeh, daha huzur içinde yaşamaları için faaliyetlerde bulunuyoruz. Meslek edindirme faaliyetlerimiz oluyor kadınlarımızla ilgili. Daha ziyade denetimli serbestlik müdürlüğü kapsamında.. Son faaliyetimizde arkadaşlar çocuklarımızla ilgiliydi. Gerçekten insan duygulanıyor. Sevgi evlerini, hâkim, savcı, avukat, adliye personeli, ceza evi personeli ve icra personeli ben hepsine birden yargı işçileri, yargı emekçileri diyorum hepsini kapsayacak bir ifade olarak. Biz yargı emekçileri olarak aramızda böyle ufak tefek yardımlar, paralar toplayıp onları ziyaret ediyoruz. Daha ziyade onlara sevgi götürüyoruz. Kendimizi tanıtıyoruz. Ben hakimim, savcıyım, avukatım, baş savcıyım onları dinliyoruz. Onların dünyalarına giriyoruz. Önümüzdeki dönemde Allah nasip eder, kısmet ederse yaşlılarımızla ilgili kalem kalem susuzluk, yoksulluk, ağaç sevgisi, kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu projeleri hayata geçirip insanlarımızın sadece dikkatini çekmek. Evet içinde yaşadığımız bu dünyadaki ekonomik sorunlar, sıkıntılar, dertler bunların yanında başka bir dünya olduğunu, o dünyada da işte buradaki projemizdeki sloganımız çok güzeldi 'Bir yoksulun başını okşadığımızda parmaklarımıza dokunan saç taneleri kadar mutluluk sizin olsun' demiştik. Yani oralarda kendimize farklı dünyalar kurabiliriz. Yani bu günübirlik sıkıntıların içerisinden sıyrılabiliriz” diye konutu.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...