“ISBAŞ´TA GÜNDE 50 BİN ADET BİMSBLOK ÜRETİLİYOR”

15 Aralık 2021 17:11

Isparta Belediyi Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin kuruluşu olan ISBAŞ Bimsblok Fabrikasında incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Başdeğirmen, üretimle ilgili ISBAŞ Genel Müdürü Mehmet Tanel'den bilgi aldı.
ISBAŞ Genel Müdürü Tanel;
“Şuanda piyasadan gelen 2 gözlünün yerine 3 gözlünün olmasının en büyük sebebi sıhhi ve elektrik tesisatları yerinde uygulanırken göz kırıldığında, yalıtım için tek göz kaldığı ve yalıtımın ciddi zarar gördüğü düşünülülerken üç gözlü talep edilmişti. Tek gözü kırılsa da iki tane ısı köprüsü oluştuğu için ısıya ve yalıtımı karşı hassasiyeti kaybolmadığı için 3 gözlü ürünümüz bu nedenle yapılmıştır.

Piyasadan gelen istekler doğrultusunda daha önceden 2 gözlü olarak imal ettiğimiz 15'lik bimsblok ek olarak 3 gözlü bimsblok üretimine de geçip piyasadan böyle bir boşluğu da doldurarak kapatmış bulunmaktayız. Göreve geldiğimizde 1. Derecede bimsblok 14 kg civarlarında iken biz bunu nihai sevkiyat ağırlığı dahil 10 kg. düşürdük. Bunu da daha aşağıya çekmek için ARGE çalışmalarımız devam etmektedir. Bu Başkanımızın da çok üzerinde durduğu, genelde inşaatlar üzerinde artı bir yük getirdiği, bu yükü ortadan kaldırmak için ilk başladığımız ARGE çalışmamızda kg'ın özellikle rakiplerimize göre aynı seviyeye gelmek. Piyasada üretilen rakiplerimizle aynı noktadayız, daha da hafifletmek için tüm çalışmalarımız devam etmektedir.

Daha önceden herkese perakende satış yapılır iken Başkanımızın da talimatlarıyla bayilik sistemine geçilmiştir. Bayilerimiz bizim ürettiğimiz tüm malın hepsini satmayı TAÜ' de den 6 tane bayimiz olmuştur. Bu bayiler yıllık üretimimizin tamamının satışını bize taahhüt ettikleri için satış pazarlama tahsilat gibi bir fabrikamızın herhangi bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Bundan dolayı perakende satışımız yoktur. Satışlarımız sadece bayilerimizin kanalı ile yapılmaktadır. Buradan elde ettiğimiz ciddi kaynaklarla yeni yatırımlar yapmak için ekibimizle, arkadaşlarımızla mücadele etmekteyiz.

Fabrikamız 3 vardiya sistemi ile bimsblok üretimine devam etmektedir. Burada 50 bin adet karışık olarak, aylıkta 1 milyonda 500 bin adet çeşitli sınıflarda bimsblok üretmekteyiz. Yıllık üretimimizde yaklaşık 18 milyon adettir. Şuanda 3 vardiya sistemiyle bugün itibariyle fabrikamızda 46 kişi istihdam edilmektedir. Fabrikamız geçmiş dönemde 1998 yılında MAYAŞ döneminden bugüne kadar gelmektedir. Biz ekibimizle, ARGE çalışmalarımızla, yeni kalıplarla daha geliştirerek üstüne koyarak tüm bu hizmeti Isparta'ya ve Isparta dışına vermek durumundayız.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1223 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...