“Yeni kurulan Adalet Mesleki Eğitim Merkezi ile Okullarımızda Mesleki Eğitim Merkez sayısı 33 oldu”

29 Aralık 2021 16:02

Baydur, Isparta'da Merkez Mesleki Eğitim Merkezi, Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi ve Yalvaç Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 3 olan Mesleki Eğitim Merkezlerinin sayısının Adalet Mesleki Eğitim Merkezi ile 4'e çıktığını ve bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi açılan okullarımızla birlikte bu sayının 33 olduğunu söyledi. Mesleki Eğitim Merkezlerinin bütün ilçelerimizde açılması planlandığını da sözlerine ekledi.

Özel Sektör İş birliğiyle İstihdama Destek!

Baydur, “Mesleki ve Teknik Eğitim öğrencilerinin okul sürecindeyken güncel teknolojiyle donatılarak mezun olduklarında ek bir eğitime ihtiyaç duymadan iş dünyasında yerlerini almaları için Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü özel sektörle iş birliğine gitmiştir. Bu iş birliğiyle bir yandan özel sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacının giderilmesi hedeflenirken diğer yandan da öğretmen ve öğrencilerimizin alanlarında güncel kalarak eğitimin kalitesinin ve istihdam oranlarının artırılması planlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde bulunan Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Volkswagen Yetkili Servisi Başaran A.Ş., Ford Yetkili Servisi Meçikoğulları Otomotiv, Renault Yetkili Servisi Oto Petrol Otomotiv, Fiat Yetkili Servisi Pürlü A.Ş arasında öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitimi, öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi ve öğrencilerin okulu bitirdikten sonra istihdam edilmelerini içeren bir protokol Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu'nun öncülüğünde imzalanmıştır.” dedi.

Mesleki eğitimin kalitesini ve istihdamı artırmanın yolu iş gücü piyasasındaki sektör temsilcilerini eğitim sürecine dahil etmekten geçtiğine işaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, sektörle temaslarına Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet BOYACI ile başladı. Devamında Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut'u da ziyaret ederek OSB bünyesinde yeni açılan MESEM'lerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Baydur bu kapsamda Isparta Deri İhtisas OSB ve Isparta Süleyman Demirel OSB bünyesine MESEM irtibat büroları açtıklarını ve sektörle temaslarının ve iş birliğinin süreceğini kaydetti.
Ülkemizde Açılan 19 Adalet Meslekî Eğitim Merkezinden 1'i Isparta'da
Hükümlülerin infaz süreci sonunda meslek sahibi, üretken ve diplomalı bireyler olarak salıverilmelerini sağlayarak sosyal hayata hazırlamak ve bu sayede toplumun suçtan arındırılmasına katkı sunmak amacıyla Adalet Mesleki Eğitim Merkezimizi açtıklarını belirten Baydur, “ayrıca çeşitli nedenlerle eğitim alamamış ya da eğitimini yarıda bırakmış olan hükümlülere de mesleki eğitim verilmesi ve geçmiş öğrenmelerinin üzerine yenilerini ekleyip bilgilendirerek Mesleki Eğitim Merkezimiz vizyon ve misyonunu tamamlayacaktır” dedi

Meslek Liselerimiz Üretime Katılıyor!
Meslekî Eğitim kurumlarının çalışmalarının bunlarla sınırlı olmadığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Baydur, salgın sürecinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin dezenfektan, yüzey temizleyici, gül yağı ve kekik yağı üretimleri yaptığını, Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” için sıra, masa, dolap ve kütüphane ürettiğini ve Keçiborlu Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Merkez Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin taşımalı öğrenciler için yemek yaptıklarını sözlerine ekledi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1111 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...