ISPARTA MÜZESİ´Nİ DERT EDİNEN YOK..

3 Ocak 2022 16:23

Isparta Müzesi, 2014 yılından bu yana kapalı. Isparta Müzesi'nin teşhir salonlarının birinde meydana gelen traverten duvar kaplamasının yerinden ayrılarak asma tavanı delip zemine düşmesi sonrası 2014 yılı Haziran ayından itibaren ziyarete kapatılmıştı.
Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmış ve binanın depreme dayanıklı olmadığı tespit edilmişti. Bu kapsamda Müzenin Onarımı ihalesi işi 2017 Aralık ayında yapılarak 2018 Şubat Ayında tadilat işlemleri başlamış 2 yıl sürmesi planlanmıştı. Tadilat kapsamında yıkıma başlanmış Müzenin büyük bir bölümü yıkılmış geriye kalan bölümleri de yıkım sırasında zarar görünce Müzenin tamamen yıkılmasına karar verilerek tadilat projesi 2020 yılı Ocak ayı itibariyle tasfiye edildi.
Müzenin kalan bölümlerinin tamamen yıkılması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni bir projenin yapılması bekleniyordu.
Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan Müzede incelemelerde bulunurken, inceleme sırasında Müzenin Gökçay Kavşağında belediyeye ait yarım kalan Ergenekon Müzesinin yerine taşınabileceği konuşulmuştu. Bahse konu alan Bakanlık Uzmanlarınca incelenirken Isparta Müzesinin bu alana taşınmasının teknik ve teşhir tanzim açısından uygun olmayacağı kararı verildi.
Isparta Müzesinin yeniden yapılması 2022 yatırım programında da yer almadığı öğrenildi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...