BELEDİYE BÜNYESİNDE 15 BRANŞTA KURULAN KULÜPLERDE 450 SPORCU VAR

27 Ocak 2022 16:22

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, seçim sürecinde verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. Kente 32 milyon değerinde spor tesisleri kazandıran Başkan Başdeğirmen, ayrıca profesyonel ve amatör sporcuları da destekliyor.

Spora ve sporcuya verdiği destekle Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentin spordaki yükselişinde büyük pay sahibi.
2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Ispartaspor'a ve Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Emrespor'a da destek veren Belediye Başkanı Başdeğirmen, ayrıca Belediye bünyesinde Erkekler
2. Lig Hentbol Takımının kurulmasını sağladı.
Isparta'da futbol başta olmak üzere bir çok spor dalına destek veren Başkan Başdeğirmen,
bireysel dallarda da başarılı olan sporcuları da kucaklıyor. Ayrıca Amatör Spor
Kulüplerine maddi ve manevi destek veren
Başkan Başdeğirmen, seçim öncesi söz verdiği Belediye Spor Müdürlüğü de aktif bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
Bu arada 2017 yılında öğrencilerin spor yapması ve boş vakitlerini değerlendirmesi amacıyla kurulan Isparta Belediyesi Hentbol takımı, 4 yıl içinde birçok başarıya imza atarak Hentbol Erkekler 2. Ligine yükseldi.Büyük bir çoğunluğu lise öğrencisi olan ekibin içinde farklı mesleklerden sporcular takımın başarısı için çaba sarf ediyor.
Başkan Başdeğirmen, gençleri
kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sporun önemine dikkat çekerek, “Belediye olarak bu sporun çok önemli olduğunu gençlerimizin daha çok sporun içine çekebilmek için birçok çalışmalar yaptık. Göreve geldiğimiz anda Spor Müdürlüğümüzü kurduk, Belediyemizde bu Müdürlüğümüz yoktu. Sonra da birçok kulüpler kurduk kendi bünyemizde, şuanda 15 branşta kulübümüz var. 450 tane de sporcumuz var. Hentbolda çok başarılıyız, şuanda 2. Lig'deyiz ve sıralamada da üçüncüyüz. 5 Takımın olduğu bir maçta 3.olarak devam ediyoruz. Sadece hentbol değil, diğer 15 tane branşta da çok güzel çalışmalarımız var. Biz göreve geldiğimizden itibaren sporu daha ileri götürebilmek için 20 adet mahallemize semt sahası yaptık. 2 büyük UEFA standartlarında sentetik halı saha, 1 yüzme havuzu, spor salonu, 3 Gençlik Merkezi yaptık. Artık mahallelerimizin arasında çocuklarımız nerede futbol oynayacağız ya da basketbol oynayacağız diye düşünmeden bu alanlarda çok güzel çalışmalar yapabiliyorlar” dedi.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1092 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...