“ KURACAĞIMIZ AYRIŞTIRMA TESİSİ İÇİN ÇED RAPORU BEKLİYORUZ”

22 Şubat 2022 18:00

Göller Bölgesi Belediyeler Birliği Toplantısında Başkan Başdeğirmen:

“ KURACAĞIMIZ AYRIŞTIRMA TESİSİ İÇİN ÇET RAPORU BEKLİYORUZ”

Isparta Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile birlikte 17 Belediye ve 51 Meclis üyesinin yer aldığı Göller Bölgesi Belediyeler Birliği, Şubat ayı toplantısında 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Katı Atık Düzenleme depolama sahasında ki alanda 2. lotun dolduğunu ve 3. lot çalışmalarının devam ettiğini kaydeden, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ayrıştırma tesisi kuracağını belirterek, “Depolama alanı 7 yılda doluyorsa ayrıştırma tesisiyle 14 yılda dolacak”  dedi.

Toplantıda 2 adet mini yükleyici alınması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, “2. lotumuz doldu. Geçen toplantıda bununla alakalı sizlerden karar almıştık. Yeni lot çalışmaları9mız devam ediyor. Ayrıştırma ile alakalı bir tesis kuruyoruz, Çet Raporlarsını bekliyoruz. Ayrıştırma ile alakalı yer sorunlarını da çözdük. Belediyenin arazisi ve vatandaşın bir kısmının arazisi vardı, onlarda halloldu. Sanırım Çet Raporu 1 hafta 10 gün içerisinde geleceği söylendi. Çet Raporu geldikten sonra ikisinin de ihalelerine çıkıyoruz. Hem 3. loto hem de ayrıştırma tesisinde biran önce yeni lota geçmemiz lazım. Ayrıştırmayı kurduğumuz zaman şuan lotumuz 7 senede doluyorsa, ayrıştırma yaptığımız zaman 14 yıl gibi bir zamana yayılıyor. İçerisinde kâğıdı, plastiği, tekstil malzemelerini ayırdıktan sonra geri kalan kısmını da orada kompos tesisi var içerisinde; gübre haline gelen kısmını gübre, diğer tarafını da normal loto dökerek ömrünü uzatmaya çalışıyoruz. 2023’ün sonuna kadar da bunu yapma mecburiyetimiz var. Onun için bu 3. lotumuz çok önemli. Bunu hızlandırıyoruz, bütün çalışmalarımızı onun üzerinde yapıyoruz. Ankara’da Çet’ler ile alakalı sorunları çözdük. En kısa zamanda başlamak istiyoruz. Bazı makinelere ihtiyacımız olacak, ihtiyaç bir şey olursa onları da sizlere sunacağız” dedi

 

Bu haber 1091 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...