“ Derneğimize çok büyük katkı sağladı, Kadınlara tavsiye ediyorum”

9 Mart 2022 16:46

Mikrokredinin kadınlara anlatılması noktasında, El Ele Derneğinde program düzenlendi. Düzenlenen programa Milli Eğitim İl Müdürü Erhan Baydur, El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın ve kadınlar katıldı.
Başkan Aydın, “2009 yılından buyana Isparta'da mikrokrediden faydalanan bir Derneğiz. Mikrokredi ilk kullandığımız zaman düşük meblağlarda başladık ama şuan 5-6 bin TL'ye kadar her üyemiz alabilme imkânına sahip. Mikrokredinin faydaları anlatılmakla bitmez çünkü ödeme size dokunmuyor. Kumbaranız var, kumbara da paranız birikiyor. Isparta'da birçok ev hanımı ya da tam tanıtımı yapılsa dahi duymayanlar açısından hatırlatmak istedim. Bu amaçla yaptık toplantıyı.
Ben her ev hanımının küçük bir şeyden başlayıp, ileride büyük yatırımlar yapabilecek insanların mikrokredi kullanmalarını ısrarla tavsiye ederim. Hiçbir sıkıntı çekmedik, her ödeme gayet yerindeydi. İnsanlara çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum. Çünkü benim derneğime çok büyük katkı sağladı. Hiçbir şey alamazsanız öreceğiniz ya da yapacağınız el işlerinin malzemelerini alabiliyorsunuz.
Kredim 5 bin TL. Haftalık ücretlerle ödüyoruz, geri iadesiyle. Yaklaşık 120 TL ödüyorum. Bütün Isparta'da küçük çaplı başlayıp ilerisinde büyük yatırımlar yapacak bayanların hepsine tavsiye ediyorum. Gerçekten çok güzel bir uygulama.
Mikrokredi için Isparta'da bize başvurabilirler. Uzman arkadaşlarımız var onlara başvursunlar, onlarda size gerekli bilgileri verecekler. Bizim bünyemiz altında da onlara hemen vermeye hazırız.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, tüm kadınlara tüm insanlık alemindeki tüm kadınlara, özellikle savaştan ülkelerini terk eden kucaklarında çocuklarıyla nereye gideceklerini bilmeyen insanların günü kutlu olsun. Bizim Derneğimizin, annelerimizin ve çalışan hakikaten kendisi için değil, başkaları için bir şeyler yapan bütün annelerin, bütün kadınların, Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından mikrokredi alan kadınlara çekleri verildi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1105 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...