“İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

11 Mart 2022 16:55

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur teşkilat toplantısı için Isparta'ya geldi. Toplantı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın'ın gündeminde Isparta'daki elektrik kesintileri, hedefinde iktidar vardı.
Konuşmasında Isparta'da yaşanan elektrik kesintilerine değinen İYİ Parti Genel Başkan yardımcı Koray Aydın, Enerji Bakanlığı ve Devletin üzerine düşen görevleri yerine getirilmediğini belirterek “ Halkımızda bu gerçeği gördü ama bedelini Ispartalı hemşerilerimiz ödedi dedi.”
İktidarı 2 yıldır sütten çıkmış ak kaşık gibi davranmakla suçlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı Aydın “Bakımların yapılmadığına dair duyumlar aldık. Devlet bu olayın üzerini örtüyor ama biz buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Türkiye'de bugüne kadar 20 yıldan bu yana ne hata yapılsa, sanki kendilerinin hiç bu işlerle bir alakaları yokmuş gibi algı yönetimine başvuran bir anlayışla bu işlere yaklaşıyorlar. Isparta halkı Türkiye'nin gündemine girdi. Türkiye'nin normal bir yeri olan, ateşin fitillendiği bir yer olarak Isparta göründü. Çünkü enerjini kullanımı gününde yapılmış olan Enerji Bakanının bugüne kadar Türkiye'de yapmış olduklarını uygulamalardan kaynaklanan, gereğini yapmamaktan kaynaklanan işaret gibi bir şey oldu aslında. Türkiye'de görünmesine fırsat vermiş oldu ama bunun bedelini de halk olarak Ispartalı hemşerilerimiz ağır bir bedel olarak ödedi. Yaşanan bu olaylardan ders çıkarmak, yapılan hataları kabul etmek ve ona göre kendine bir yol haritası çıkıp gereğini yapmak; Ülke'yi yönetenlerin asli görevidir. Ama ne yazık ki Türkiye'de bu işler vurdumduymazlığa döndü. Ben mi yaptım, gidin şirkete sorun, ona hesap versin hep bunlar demokrasiyle idare edilen bir Ülkelerde devlet gücünü bir yandan da kontrol mekanizmasını zapturapt altına alır. Dünyada özeleştirmeler yapılır ama bütün özeleştirmelerin tabi olduğu yer devlettir. Düzenlemeleri tanzim eder, eksikleri yerine getirecek denetlemeleri yapar. Kaldı ki yapılan anlaşmalarda devletin üstlenmiş olduğu bu görevin bugüne kadar yerine getirilmemiş olması ağır bir ihmaldir. Devlet böyle durumlarda araştırmasını yapar, incelemesini yapar, suçluları belirler ve cezasını da verir. Ama sütten çıkmış ak kaşık gibi Türkiye'de bugüne kadar 20 yıldan beri ne hata yaptıysa, sanki kendilerini bu işlerde hiç alakaları yokmuş gibi algı yönetimine başvuran bir
anlayışla bu işlere başvuruyorlar.
Bunu söylemekte fayda var, bu işlerin peşini bırakmayacağız. Kenara çekilmek, işleri uzaktan çekilmek, beni ilgilendirmiyor demek bu işleri sonuna kadar takip edeceğiz.
Çünkü bu işlerin altından çok şeyler çıkacağı kesin. Bu konuda iş yazışmalar konusunda duyduğumuz bilgiler var, bakımı yapılmadığı, gerekli işlerin yürütülmediğine dair. Ama devlet bunların üstünü örtmek gibi bir yolu seçiyor. Yapması gereken araştırmaya imkân vermesidir. Bu işlerin sorunlarında bunun hesabını vermesidir” dedi.
İYİ Parti
Milletvekili Aylin Cesur ise
“Sayın Bakanımız ve İyi Parti Genel Merkezi ve Genel Başkan bizi hiç yalnız bırakmadılar. Neden burada olduğunu açıklayacak. Ama Isparta'da kar yağıyor ben gelirken elim yüreğimde geldim. Biraz içim rahat etti, bu konuda çok tecrübeli Türkiye'ye çok hizmet etmiş. Çok değerli hizmetleriyle övünmüş Bakanımız ve Teşkilat Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Kendisine Isparta halkı olarak da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1133 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...