“ PROJELERİMİZİN HERBİRİ BÖLGENİN GELİŞİP KALKINMASINA KATKIDA BULUNMAKTADIR”

1 Nisan 2022 15:44

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Isparta, Antalya ve Burdur illerinden toplam 77 milyon lira değerindeki 33 projenin toplu açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gerçekleştirildi.
Helikopterle Isparta Atatürk Stadına inen ve burada Isparta protokolü tarafından karşılanan Bakan Varank, buradan direkt olarak toplu açılış töreninin yapılacağı Isparta Meydan AVM'ye geçti. Buradaki Toplu Açılış Törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu üç ilin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Daire Müdürleri, STK Başkan ve Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende konuşan TBMM Başkanvekili Isparta Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç merkezi Isparta'da bulunan ve Isparta, Antalya, Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının yaptığı desteklemelerle bölgenin büyük bir ivme kazandığını söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Ömer Seymenoğlu da konuşmasında, BAKA'nın destekleriyle özellikle kırsal kesimdeki halkın kendi ayakları üzerinde durabilir duruma geldiğini belirterek, “Bunun en güzel örneği Atabey'deki Kadınlar tarafından kurulan kooperatiftir” dedi.
BAKAN VARANK; “BUGÜN AÇILIŞINI
YAPTIĞIMIZ 33 PROJE 77 MİLYON DEĞERİNDE”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da konuşmasında, BAKA'nın desteklediği ve bugün açılışı yapılan 33 projenin toplam değerinin 77 milyon lira olduğunu belirterek; “Bakanlık olarak yatırım ve üretim öncülüğünde Türkiye'yi kalkındırmak için gayretle çalışıyoruz. Kamu kurumları, üniversiteler ve özel sektör firmaları öncülüğünde yürütülen bu projeler her biri bölgenin gelişip kalkınmasına katkı sunmaktadır. Bu projeler şehirlerin potansiyelini açığa çıkarırken, ekonominin gücüne güç katmaktadır. Ülkelerin kalkınmasının, geliştirdiği doğru ekonomik stratejilerle mümkün hale geldiği aşikardır. 'Milli Teknoloji Hamlesi" anlayışıyla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olmak üzere dört ayak üzerine kurduğumuz strateji çerçevesinde atılımlar yapıyoruz.
Bakanlık olarak her bölgeyi kendi öz potansiyeline ve yeteneğine göre değerlendirmekte ve ona göre planlamaları hayata geçirmekteyiz. Ülke genelinde 26 Kalkınma Ajansımızla bölgelerimizin kabiliyetlerini araştırıyor, her biri için özel programlar geliştiriyoruz. Antalya, Burdur ve Isparta özelinde de turizm, tarım, tıbbi ve aromatik bitkiler alanlarındaki potansiyeli görüp planlamalarımızı da ağırlıklı olarak bu alanlara yoğunlaştırdık. Bölge 2 bin 152 konaklama tesisi, 695 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'de turizmin başkenti konumunda. Bu kapasite sayesinde pandemiye rağmen 9 milyona yaklaşan yabancı turist sayısıyla ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor ama biz biliyoruz ki bölgenin gerçek potansiyeli bunun çok daha üzerinde. Bu rakamların da üstüne çıkmakta kararlıyız. Bunun için turizmi kıyıdan iç kesimlere genişleterek dört mevsime ve tüm bölgeye yayma niyetindeyiz.
Bu bölge yayla turizminden kültürel turizme kadar çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu bağlamda bir yandan gül ve lavantaya dayalı ekoturizme imkan sağlarken, diğer yandan Salda Gölü ve Melikler Yaylası gibi yerlerle astroturizme olanak sunmaktadır. Bu potansiyeli tam anlamıyla harekete geçirmek için kalkınma ajansıyla 2020-2023 ekoturizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı'nı hazırladıklarını hatırlatan Varank, "Program kapsamında turizm sektörüne yenilik katacak ve bölgemizin rekabet gücüne katkı yapacak yaklaşık 100 projeyi tamamladık. 2016'da ajansımızın katkısıyla Lavanta Kokulu Köy Projesi hayata geçti ve yılda 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan bu köy ile Isparta'mız kırsal turizmde önemli bir avantaj yakaladı” dedi.
Bakan Varank, konuşmasının sonunda BAKA'nın bölgedeki işletmelerin imalat, tasarım, test ve pazarlama yeteneklerini geliştirmek amacıyla 30 milyon liralık faizsiz kredi desteği verdiğini müjdeledi.
Törende; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın konuşmasının ardından Bakan Varank ve protokol üyeleri ele birlikte 33 projenin topla açılış kurdelesi kesildi.Bakan Varank, Sanayicilerle İstişare
ve Değerlendirme toplantısına katıldı
HABER MERKEZİ

Bu haber 1160 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...