Isparta Belediyespor´un Milli Haltercisi Fatma Gül Çevik, Dünya Şampiyonu

6 Nisan 2022 16:21

Isparta Belediyesi Kulübü'nün Mili Haltercisi Fatmagül Çevik, 12 Ekim'de Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonasında Kazaklı Halterci dopingli çıkınca koparmada 95 kiloda Dünya birincisi oldu.
Isparta Belediyesi Kulübü'nün Mili Haltercisi Fatmagül Çevik, 12 Ekim'de Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonasında koparmada 95 kiloda Dünya ikincisi olmuştu. O yarışmada dünya şampiyonu olan Kazaklı sporcunun yasaklı madde kullandığının tespit edilmesi üzerine şampiyonluk madalyası Isparta'nın gururu Fatmagül Çevik'e verildi.
Mutlu haberi alan Fatmagül Çevik açıklamasında; “12 Ekim'de yapılan dünya şampiyonasında 2. olmuştum. Bugün gelen haber ile şampiyon olan Kazak sporcunun yasaklı madde kullandığını öğrendik. Biraz önce İWF tarafından benim şampiyon olduğum haberini aldık. Her durumda yanımda olan antrenörlerim, ailem ve beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Çok şükür” dedi.
Kazakistanlı Halterciye 4 yıl ceza gelebilir
Isparta Belediyesi Kulübü'nün Mili Haltercisi Fatmagül Çevik, 12 Ekim'de Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonasında Kazaklı Halterci dopingli çıkınca koparmada 95 kiloda Dünya birincisi oldu. Dopingli çıkan Kazakistanlı Halterci Rufina Chalkarova'nın ise 4 yıl ceza alması gündemde.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1147 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...