"İkramiyeler en az 2 bin 500 TL olmalı"

11 Nisan 2022 16:18

Ramazan'ın gelişiyle birlikte zor durumda kalan emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ersal ikramiyenin en az 2 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi.
2018 yılında 1000 TL olarak dönmeye başlayan ve daha sonra 1100 TL'ye yükseltilen ikramiyelerde bu yıl artış bekleniyor. İkramiyelerin 1500 ile 1750 TL arasında bir rakama çıkarılacağı belirtilirken Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı
Abdülkadir Ersal, emeklinin beklentisini açıkladı.
Son dönemde her alanda yaşanan üst üste zamlarla birlikte emeklinin zor durumda olduğunu kaydeden Başkan Ersal; “Ramazan ayı içindeyiz. Emekli çok zor hayat şartlarında yaşıyor. Enflasyon böyle giderse, zamlar her gün çoğalırsa durum vahim. Elektrik, doğalgaza gelen zamlar nedeniyle kömüre dönenler onu da yakamıyor. Bayram ikramiyesi en az 2 bin 500 TL olmalıdır. Emekli hiç olmazsa bir nebzede olsa torunlarla birlikte bayramı rahat geçirsin. Pazarda fiyatlar el yakıyor. Emekli hangisinden şekeri, yağı ucuza alırım diye market market dolaşıyor” dedi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1128 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...