“113 Çocuğumuz 96 Koruyucu Ailede’’

12 Nisan 2022 16:08

Isparta, kimsesiz çocuklara koruyucu aile ve yeniden umut olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük Isparta'da 96 ailenin 113 çocuğa koruyucu aile olduğunu belirterek “Isparta, koruyucu aile sayısı olarak 5 yıldır Türkiye birincisi” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakıma muhtaç çocuklara yönelik önemli bir hizmeti olan koruyucu ailelikle, kimsesiz çocuklar koruma altına alınıyor.
81 İlde gerçekleştirilen bu hizmet Isparta'da ki aileler tarafından duyarlılıkla sürdürülüyor. Isparta'da 96 aile 113 kimsesiz çocuğa koruyucu ailelik yapıyor.
Türkiye'de nüfusa oranla koruyucu aile sayısının en fazla Isparta'da olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yakup Kütük, “2022 yılının ilk çeyreğinde çocuk evlerinde ki çocuk sayımızla, koruyucu aile yanındaki çocuk sayımıza eşitledik” dedi.
İl Müdürü Kütük, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Her zaman bunu gururla ifade ediyorum. Yaklaşık 5 yıldır nüfusuna oranla koruyucu ailede ki çocuk sayısı bakımından Türkiye'de birinciyiz.
113 çocuğumuz var. Bizim bir hedefimiz vardı: bizim kurumda kalan çocuklar, koruma altına alıp çocuk evlerimizdeki evlerde kalan çocukla; koruyucu ailedeki çocuk sayımızı eşitlemek istiyorduk. Şuanda kurumda fiilen kalan çocuk sayımız 114, koruyucu aile yanında kalan çocuk şuan 113. Neredeyse eşitledik. 2022 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdik. İnşallah bunu arttırarak devam ettirmeyi düşünüyorum.
Bu anlamda
113 çocuğumuz
96 aile yanında kalıyor.
Birkaç çocuğa bakan aile sayımız az ama biz hem kendi hedefimize hem de Bakanlığımızın bizim önümüze koymuş olduğu hedefe ulaşarak; nüfusa oranla koruyucu
ailede ki çocuk sayısı
bakımından
Türkiye
1.'liğimizi devam ettiriyoruz.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1132 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...