“Bu yılda üreticiye kampanya sonunda ön ödeme yapacağız”

14 Nisan 2022 17:15

Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatiflerinin Mali Genel Kurulu Birlik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Divan Başkanlığını Keçiborlu Kooperatifi'nden Selahattin Kargalı, Bakanlık temsilcisi olarak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif ÜLGER'in yanı sıra genel kurulda Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdür Hasan Çelik, Birliğe bağlı Kooperatif Başkanları ve delegelerin katıldığı kongrede Gülbirliğin 2021 yılı çalışmaları değerlendirildi.
Yönetim kurulu Başkanı Mahmut Demir; “ 2021 Yılında gelirler toplamının
25.936.319.96 TL., giderler toplamının ise 25.655.719.16 TL. gerçekleştiğini bildirdi.
2021 Yılında Yönetim Kurulu olarak kampanya bitimi sonucu 30.06.2021 tarihli kararımızla ortakların kampanya döneminde yaptıkları giderlere destek olmak amacı ile çiçek bedelinden mahsup edilmek üzere kilo başı brüt 4 lira 95 kuruş ön ödeme yapılması kararlaştırılmış ve Temmuz ayının 2.Haftasında ödemeleri başlanıp bir hafta içerisinde tamamlanmıştır. Sonra satışların başlaması ve gerçekleşme süreleri sonunda Yönetim Kurulumuz 12.10.2021 tarihli toplantısında 2021 Yılı Gül çiçeği fiyatını 7 lira 80 kuruş olarak tespit ve ilan etmiştir. Kalan 3 lira 21 kuruş kooperatiflerimiz vasıtası ile 15.10.2021 tarihinde dağıtıma başlayıp bitirilmiştir.”
İSLAMKÖY FABRİKAMIZDA
ORGANİK GÜLÜMÜZDEN
YAĞ ÜRETİMİYAPACAĞIZ
Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, yeni projelere ilişkin bilgiler de verdi. Demir, İslamköy'de organik gül hasadı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Geçen yıllarda bilgisini verdiğimiz İslamköy Fabrika Sahasındaki 15.000 m2 lik organik deneme gül bahçemizden 2. dönem hasat gerçekleştirildi. EKOSERT Firması denetiminde yürütülen projenin geçiş süresi 2022 Ocak ayında tamamlanmış olup, bu yıl kampanya döneminde yağ çıkarmaya başlanacağından İslamköy Konkret Tesisinin yanına binası yapılarak kendi imkanlarımızla ve kendi elemanlarımızca organik üretim için 2 adet çiçek kazanı 1 adet yağ kazanı ünitesi kuruldu, denendi kampanya döneminde sadece kendi organik gülümüzü ayrıca kaynatarak deneme üretimine başlanacaktır.
Yine Ekosert ve çevrecilerin talep ettiği Soğutma Kulesi 2021 yılında saatte 80.000 m3 soğutma kapasiteleri olan kule satın alınıp hizmete sokuldu ve soğutulan suyun tekrar kullanımı sağlandı. Bu nedenle sudan tasarruf ve zamandan kazanç sağlandığı için çevrecilerin talebi yerine getirildi. Onun için Hem Güneykent Fabrikamıza hem de İslamköy Fabrikamıza da kurularak aynı faydalardan yararlanma sağlanması ve çevre kanununun emrini yerine getirmek amacı ile 2022 yılında Birliğimizce malzemeleri temin edilerek kendi teknik personellerimizce Kılıç Fabrikası için alınan soğutma su kulesine bakılarak yapıldı, denendi ve hizmete hazır hale getirildi. Maliyetleri %50'nin altına indirildi.
Ayrıca bizim ürettiğimiz gülyağı, gülsuyu, gül konkreti, gül absolütü ve fenil etil alkol gibi ürünlerin %95'i yurt dışına satıldığından dünyadaki ECOVADİS, SEDEX gibi Sosyal Uygunluk programlarını yapan, denetleyen kuruluşların raporları doğrultusunda pazarlardaki devamlılığımızı sağlamak için kuruluşların önerdiği tüm çalışmalar 2021 yılı boyunca yapılıp tamamlanmış ve kabul görmüştür. Gerekli ruhsatlar alınmıştır” dedi.
2022 YILI KAMPANYASINA İLİŞKİN
HAZIRLIKLAR BAŞLADI
2022 yılı gülçiçeği kampanyasına ilişkin çalışmalara da değinen Demir, “Fabrikalarımızın fiziki durumlarının yenileme ve tadilat çalışmaları yapıldı.
2022 yılı kampanya öncesi fabrikalarımızın üretim için mutat bakım çalışmaları teknik elemanlarımızca başlanmış olup, sezon açılışına kadar hazır hale getirilecektir.
2021 yılı kampanya döneminde daha önce ön ödeme planlaması yaptığımızı ve zamanı gelince gereğinin yapılacağını ifade etmiştik ve ödemeyi yapmıştık. 2022 yılı gül çiçeği için yine ön ödeme çalışmalarımızı ve hazırlığımızı yapıyoruz. Günün şartlarına göre belirleyip kampanya sonunda ödeme azmi içerisindeyiz. Ayrıca 2022 yılı gül çiçeği fiyatı da dünya piyasaları sektörün durumuna bağlı olarak gülyağı ve gül konkreti satış fiyatları sonunda her yıl olduğu gibi tespit ve ilan edilerek ödemeler tamamlanacaktır.
2021 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyetlerimizi siz değerli Genel Kurul Üyelerimize özet olarak arz ettik. Yönetim Kurulu olarak çabamız ortaklarımıza, çalışanlarımıza; kanun, tüzük, anasözleşme ve yönetmelikler ile piyasa ve dünya ekonomik kurallarına göre faydalı olmaya daha fazla kazanç elde etmelerine tüm imkanları kullanarak çaba harcayıp gayret gösterdik. Yapılan tüm çalışmalarımızda emeği geçen sahada çalışan teknik ekibimize, imalatta çalışanlarımıza, alınan kararlarımızı yürüten idari kadrolarımıza, genel kurul toplantımıza katılma nezaketi gösteren siz delegelerimize ayrı ayrı Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.
2022 Gülçiçeği kampanyasının tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diler, Cenab-ı Allah'tan bereketli ürünler ve iyi pazarlar vermesini temenni ederiz. Yönetim Kurulumuzun 2021 iş yılı çalışma ve faaliyetlerini siz değerli delegelerimizin bilgi ve takdirine arz eder, saygılarımızı sunarız.”
YÖNETİM
KURULU İBRA EDİLDİ
Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut DEMİR'in faaliyet raporunu okumasının ardından bilançolar okundu.
Genel Müdür
Hasan ÇELİK tarafından delegelere kozmetik tesisinde yapılan çalışmalar ve yaklaşan gül çiçeği kampanyası ile ilgili yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgilendirilmede bulunuldu.
ÇELİK, gül çiçeği kampanyasının muhtemelen Mayıs ayının ortasında başlamasını tahmin ettiklerini söyledi. Yönetim ve Denetim Kurullarının ibra edilmesinin ardından yurt içi satışlar ile ilgili olarak Genel Müdür Yardımcısı Nafiz
KOÇAK,
yurt dışı satışlar ile ilgili olarak ise
Rosense
Genel Müdürü İbrahim IŞIDAN tarafından delegeler bilgilendirildi.
Tüm gündem maddelerin yerine getirilmesi ile kongre sona erdi.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1129 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...