“Isparta´daki Bocce Eğitim Merkezi dünyadaki sporcuları da heyecanlandırıyor”

14 Nisan 2022 17:18

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Genel Sekreteri Suphi Eren Öztürk, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret etti.
Spor yatırımlarının ele alındığı ziyarette belediyenin şehre kazandıracağı 5.037 metrekare arsada, 1.750 metrekarelik kapalı alanı içerisinde 4 adet raffa sahası, 4 adet petank sahası, 2 adet volo sahası, giyinme odaları ve 250 kişilik çelik tribün ile 150 metrekarelik kafeteryanın yer alacağı Bocce Eğitim Merkezi Projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bocce, Bowling ve Dart sporları başta olmak üzere spor branşlarına kucak açtığı ve destek verdiği için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür etti. Isparta Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün yerelin dışında ulusal ölçekte de ses getiren birbirinden farklı tematik projelere imza attığına değinen Türkmen, “Bu çalışmalar aynı zamanda branşlarımızın tanınırlığını da önemli ölçekte destekliyor. Yaptığınız çalışmalar ve sağladığınız katkılardan dolayı camiamız ve branşlarımız adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Minnettarlığımızı dile getirmek istiyorum” dedi.
Isparta Belediyesi'nin Bocce Eğitim Merkezi ile ilgili çalışmalarının başladığını kaydeden Mutlu Türkmen, bu çalışmanın Türkiye'nin yanı sıra dünyadaki Bocce sporcularını da heyecanlandırdığını söyledi. Dünyada kapalı ve nitelikli Bocce tesisi sayısının belirli ülkelerin dışında çok fazla olmadığını belirten Türkmen, “Özellikle İtalya, İspanya, Fransa başta olmak üzere bu ülkelerde her şehirde hatta bazı şehirlerde mahallelerde Bocce ile ilgili kapalı tesisler var. Ama bu ülkelerin dışına çıkıldığı zaman bu sporların icra edildiği uluslararası standartta tesis çok az. Bu tür faaliyetlere götürecek ülke bulmakta da zorlanıyoruz. Bu anlamda Türkiye'de Kahramankazan'da daha önce inşa edilmiş küçük bir tesisimiz var. 2013 yılında Akdeniz Oyunları için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Mersin'de inşa ettiği daha nitelikli bir tesis var. Ama orası da tam kapalı değil. Boccenin 3 farklı disiplini var, 3'ünün içerisinde yer alacağı ayrıca yaşlıların da kullanabileceği bir tesis projelendirildi. Bu tesisi sosyal medyadan paylaşınca uluslararası camiadan da takipçilerimiz fazla, çok büyük bir heyecan uyandırdı. Bu tesisin açılışını sizlerle birlikte yapmayı arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda burada Avrupa ve dünya ölçeğinde faaliyetleri sizlerin destekleriyle yapmayı arzu ediyoruz. Değerli başkanıma tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sporun her türlü dalını önemsediklerini belirterek, göreve geldikten sonra ilk yaptıkları çalışmalarından birinin spora yönelik yatırımlar olduğunu söyledi. Bu kapsamda daha önce Isparta'da olmayan birçok spor dalıyla ilgili hızlı bir hareketle altyapı oluşturduklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Örneğin şehrimizde 20 tane semt sahası oluşturduk. 2 tane UEFA standartlarında saha yaptık. Şuanda kapalı spor salonu ve yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. Onun dışında da sporcularımızı destekliyoruz. Göreve geldiğimizde belediyemizin Spor Müdürlüğü yoktu. Öncelikle Spor Müdürlüğü kurduk. Spor Müdürlüğümüzü kurduktan sonra da amatör spor kulüplerine çok önemli destekler vermeye başladık. Başarılarındaki güzelliğini gördük. Kendi sporcularımız da var. Isparta Belediyemizin Halter Sporcusu Dünya Şampiyonu oldu. Belediyemiz sporcularından Avrupa ve dünyadaki turnuvalarda birçok dereceye giren sporcularımız var” ifadelerini kullandı.
Başkan Başdeğirmen, Bocce sporuyla ilgili de çok güzel çalışmalar ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bocce Eğitim Merkezi yapmak istiyoruz. Projemiz hazırlandı. Önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacağız. 3 disiplinli kapalı alanı oluşturacağız. Türkiye turnuvalarını alacağımız ama dünya turnuvalarını yapmak en büyük amacımız olacak. Sporun her tarafında olmak kaydıyla tüm spor dallarını önemsiyoruz ve destekler veriyoruz. Bocce, Dart ve Bowlingde yaş sınırı yok.”
Ziyaretin sonunda Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e Bocce Milli forması ile plaket takdim etti.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1143 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...