SÜTÇÜLER´DE KİTAP ŞENLİĞİ

19 Nisan 2022 17:02

Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak ise ilçedeki sosyal faaliyetlere büyük önem verdiğini bir kez daha gösterdi.
Vatandaşlar “Biz baharı bekleyip ağaçların çiçek açmasını beklerken, ağaçlar kitap açmış,” diyerek ilk kez gördükleri bu kültürel aktiviteden oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.
Sütçüler Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta ilçeleri arasında bir ilke imza atarak Sütçüler'de 11 yazarın katılacağı Kitap Şenliği düzenledi. Kaymakamlık ve belediyenin de desteklediği projeye göre, öğrencilere ve halka yönelik okuma alışkanlığı edinme, yazarlarla buluşma, kitaplarla bir araya gelmek adına dolu dolu bir etkinlik hazırlandı. Bu kapsamda farkındalık oluşturmak adına ilçe merkezindeki ağaçlara kitaplar asıldı.
Projeyle ilgili açıklamada bulunan Sütçüler İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuğba Aydoğdu şunları söyledi.
“İlçemizdeki öğrencilerimizin en büyük isteklerinden birisi kitaplarla biraraya gelmek ve yazarlarla tanışmak idi. İlimizdeki büyük kitap fuarına öğrencilerimizin çoğu uzak olduğu için katılamıyordu. Bu yüzden dolayı madem ki çocuklarımız kitap fuarına gidemediler, biz onların ayağına kitap ve yazar getirelim diye düşündük. Bu anlamda projemize Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da destek verdiler. Yazarlarla iletişime geçtik. Farklı illerden yedi yazarımız ve ilimizden dört yazarımız, gönüllü olarak bu etkinlikte çocuklarımızla buluşmak için uygun olduklarını belirttiler. İlçemizde belediyemizin salonu olduğu için tarafımıza tahsis edildi. Madem ki salonumuz da var, bir günlük halka da açık bir etkinlik olsun dedik. Sağolsun Isparta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen'de etkinliklerimiz için tiyatro ekibini bizlere gönderiyor. Çocuklarımıza ve halka açık, Kukla gösterisi, Hacivat-Karagöz, kânun ve bağlama dinletisi, orta oyunlar gibi etkinlikler hazırladık. Yazarlarımızla söyleşi, imza günü gibi programlar hazırladık. İnşallah bu yıl birincisini ilk kez başlatmış oluyoruz inşallah devamı da gelir.”
Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Yazar Bekir Manav'da, “Sütçüler bizim ve ilimiz için sembol bir ilçemiz, şimdi kültürel bir etkinliğe imza atan pilot bir ilçemiz oldu. Bu tarz etkinlikleri yapmak kolay değildir, özveri ister, çaba gerektirir, Sütçüler bunu aştı, örnek oldu. Sütçüler adına, ilimiz adına ve öğrencilerimiz adına çok mutlu oldum. Böylesine değerli bir etkinliği planlayan Sütçüler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve emek veren, başta kaymakamımız, belediye başkanımız ve destek veren tüm herkese teşekkür ediyorum,”
dedi.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1212 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...