“VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

21 Nisan 2022 16:59

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen çeyrek asırdır yapılamayan ITKM Meydan AVM'yi 23 Nisan'da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Öncelikle bu basın toplantısına göstermiş olduğu ilgiden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Evet, sizlerin de yıllarca konu ettiği yaklaşık 25 yıldır birçok gazetelerde veya değişik haber sitelerinde konu olan bu ITKM ismiyle tanıdığımız alanın açılışına çok az bir zaman kaldı. Sizler burada birçok haberler yaptınız o kadar çok başlıklar attınız ki inanın hepsini toplasanız kocaman bir dosya yapılır. ITKM için 'çıkmaz sokak', 'burası yapılamaz', 'bitmeyen bir hayal' deniyordu ama bugünlere geldik. 2,5 yılda çok mücadele verdik ve verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.
“VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ”
Tam çeyrek asır yani 25 yıldır burası konuşulan bir yerdi. Keşke daha önce bitseydi. Keşke daha önce ekonomimize katkı sağlayabilseydi. Keşke daha önce buradaki istihdamı sağlanabilseydi. Keşke çevredeki esnaflarımıza buradan katkı sağlayabilseydi. Buradan giden esnaflarımızı da geri getirebilseydi ama artık bu keşkelerin hiçbir anlamı kalmadı. Bizler bugün bu mutluluğu yaşamak için sizlerle beraberiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımızla beraber aynı gün o mutluluğu yaşayacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza hediye ettiği o 23 Nisan, dünyada eşi benzeri olmayan o 23 Nisan Bayramımızla beraber bu çeyrek asırlık inşaatı bitmiş olan bu güzel Meydan AVM'nin açılışını hep beraber yapacağız. Basındaki bazı arkadaşlar derki biz buradan çok malzeme alıyorduk. O malzeme bitti. Aslında malzeme çoğaldı olarak görüyorum ben. Burada sadece binayı konuşuyorduk. 25 yıldır sadece binayı konuştuk. İste zeyilnameler, tapular firmanın neden başlamadığı işte hafta bu hafta bitecek yarın geçecek derken bu günlere geldik. Ama bundan sonra o kadar çok konuşulacak şey var ki. Bizler göreve geldiğimiz 2019'da öncelikle Camii'nin açılması gerektiği inancıyla camiimizi açarak tam 3 yıl oldu Kadir Gecesini idrak ettiğimiz o Camide ve sabahına karşı sahurda da bir sahur yemeği hep beraber yiyerek bu açılışı yapmış olduk.
Daha sonra 2021 yılında Belediye Kültür Merkezi'mizi BKM Isparta Belediye Kültür Merkezimizi açtık. Ve orada çok güzel etkinlikler yaptık. Daha önce bizim memleketin bir kültür sitemiz vardı. 1970'li yıllarda yapılmış yaklaşık 45 yıldır bu güne kadar bizim Isparta'mızın bütün zorluğunu bütün yoğunluğunu kaldırdı. Ama artık yenilenmesi gereken daha güzel şeylerin olması gereken bir şehrimiz vardı. Çünkü şehrimiz bunu hakkediyordu. Belediye Kültür Merkezini açtıktan sonra orada 2 tane konferans salonumuz, 2 tane çok amaçlı salonumuz ve 500 kişilik kütüphanemizle beraber 4 tane de sinemamız hizmete girerken tabi birçok etkinlikler yaptık. Böyle arkadaşlarla paylaştığım zaman son 10-15 yıl içerisinde 30 tane tiyatro gelmiş Isparta'ya ama biz BKM'yi açtıktan sonra 30 günde 40 tane etkinlik düzenlendi.
Eğer ki biz altyapı oluşturabilirsek şehrimizle o alt yapıyla birlikte mutlaka güzel talepler geliyor. Devlet Tiyatrosu bir kez burada gösteri yaptı daha sonra başka Devlet Tiyatroları örneğin Trabzon, İzmir, Ankara gibi Devlet Tiyatroları hepsi en az 3-4 kere geldiler burada etkinlik yaptılar. Özel Tiyatro firmaları gelerek Biletiz kanalından bilet satarak burada birçok etkinlik yaptılar ve tiyatrolarını oluşturdular. Konserler verdiler birçok toplantılar yaptık. Ve gördük ki Isparta'mız bu güzelliğe layık olduğunu hissettirmiş ve layık olduğu şekilde de kullanmaya başlamış. Hatırlarsınız siz seçimlerden önce adaylığımız sürecinde bizim vermiş olduğumuz en önemli sözlerden bir tanesi ITKM'yi bitirmekti. ITKM'yi bitireceğiz dedik. Ve bu sözle tabiki benim o gün için siyasi rakiplerinde ortak görüşü sadece Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'ni ITKM'nin bitirilmesiydi” dedi.
“BURASI TÜRKİYE'NİN BİR DEĞERİYDİ”
Çeyrek asırdır şehrimizin kalbinde kangren haline gelen ve tamamlanamayan ITKM'yi tüm zorluklara rağmen açtıklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen; “Bütün adaylar aynı şeyler, aynı sözlerle ortaya çıktılar. Ve biz bugün görevi aldık yüce Rabbim görevi bizlere nasip etti sizler sayesinde ve bu vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, hazzını yaşıyoruz. Çok emek verildi. 2,5 yıla yakın zamandır burada bu mücadeleyi verdik. Verdiğimiz mücadelelerde fizikenlerin dışında mutlaka çok ağır zamanlar geçirdik. O kadar çok hukuki süreç başlamış ki. O hukuki süreçleri bitirmeden biz bu inşaata başlamamız mümkün değildi. Yaklaşık bir yıl nerdeyse hukuki süreçleri
Karşılıklı vazgeçmeler, mahkemeleri dondurmalar ve anlaşmalarla aynı masada oturarak çözüm üreterek bu problemleri öncelikle ortadan kaldırdık. Biliyorsunuz ki buranın müteahhidi şu anda işin başında değil. TMSF Kayyum Heyetiyle beraber burada bu görevi yapıyor. Bizler bu TMSF yetkili arkadaşlarımızla sayın başkanımızla, genel müdürlerimizle diğer çalışan arkadaşlarımızla çok güzel bir ikili ilişki içerisine girerek bu problemleri çözdük. Önceki çözdüğümüz problem söylediğim gibi hukuki süreç ve aynı masada konuşabilmemizdi. Bu çok önemliydi. Ve biz aynı masada bunu konuşarak tabiki burada İstanbul'a gittik onlar bize geldiler belki 20 kez aynı toplantıları yaptık. İstanbul'a gittiğimiz de milletvekillerimizle beraber il başkanımızla beraber defalarca bu görüşmeleri yaptık. Ve Cumhurbaşkanımızın en son talimatıyla burayı bitireceksiniz demesiyle hep beraber girdik ve bu işi bu günkü seviyeye getirdik. İnşaat başladıktan sonra içeriye girince tatbikî müteahhit firma buradaki zarar ve ziyan dökülen tarafı hurda yerleri görünce bir şaşkınlık geçirdi. Tam tamına 2 bin kamyon biz bu işin içerisinde hafriyat attık arkadaşlar. 2 bin kamyon fayans kırığı, tesisat kırığı, sıvalardan duvarlardan dökülen yıpranmış malzemeleri buradan attık. Ve toplamda bizim konferans salonumuz olan yerden de 700 ton su çektik. Bu su sürekli oranın içerisinde kalmış. Ve geceleri don olduğu buz olduğu zamanlarda kışın o su donmuş ve çevresindeki bütün herşeyi patlatmış. Bizler harabe şeklinde karşımıza çıkacağını düşünmemiştik. Çünkü raporlarda % 80'i bitmiş bir inşaat olarak geçiyordu. Seçimlerden sonra içeri girdiğimizde %80 bitmiş bir bina belki bugün için doğrudur. %80 bitmiştir ama kırılmalarla dökülmelerle içerisindeki o hurdalaşmış malzemelerle % 55'e düşmüş. Şimdi baktığımız zaman daha yarı yarıya inşaatın kaldığını gördük. Ve hemen o hızla bu inşaata başlandı yaklaşık günde 300 tane elemanla gece gündüz burada çalışmaya başladık. Biz burada belki de bir yıl önce açılabileceğimiz bir AVM'yi ama hepimizin yaşadığı gibi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci bir çok malzeme bulmakta, eleman getirmekte ve
imalatların kapanmasından dolayı teminde çok zorluklar yaşadık. Ve bu zorlukları yaşamamıza rağmen gene de çok şükür hem maddi anlamda çok yüksek rakamların olmasına rağmen hem de manevi anlamda eleman konusunda çok sıkıntılar yaşamamıza rağmen bugün bu güzel AVM'yi çok şükür ki şehrimize kazandırdık.
Biz bundan son derece mutluyuz sizlerin de mutlu olduğunun bilincindeyiz.
Burası bir milli servetti, burası Ispartamızın bir değeriydi.
Birçoğumuz buranın nasıl kullanıldığını bilirdi.
Burası
Türkiye'nin bir değeriydi. Belki de Türkiye'nin ilk açık AVM'siydi.
Isparta Meydan
AVM ismiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hemşehrilerimizle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapacağımız açılışa tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.
Şehrimizde önemli bir istihdam alanı da oluşturacak olan Isparta Meydan AVM'miz hayırlı ve uğurlu olsun.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1161 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...