TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi

10 Mayıs 2022 16:48

Okul bahçesindeki sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Şube Müdürleri M.Zeki Kılıç, Murat Özay ile Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Isparta İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Şeref Korkmaz, Isparta Şoförler Odası Başkanı Ramazan Şişman, İstiklal Mahallesi Muhtarı Erol Kalay, Okulun mezunlarından Futbolcu-Teknik Direktör Tarık Söyleyici, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE sorumlusu M.Akif Duman, okulun önceki yöneticileri ve emekli öğretmenleri ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Görsel şölen şeklinde geçen Bilim Fuarının açılışında konuşan Okul Müdürü Muzaffer Öztürk, “Okulumuzda geleneksel hale getirdiğimiz 4006 Bilim Fuarını pandemi nedeniyle ertelenmiş olarak gerçekleştiriyoruz. Fuarımızda 24 projede 74 öğrenci ve 21 danışman öğretmen görev aldı. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen proje yürütücüsü Gülbahar Türk ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve davetliler öğrencilerin sergiledikleri projeleri inceleyip öğrencilerden yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Milli Eğitim Müdürü Baydur, “TÜBİTAK Bilim Fuarındaki eserlerin tamamı danışman öğretmenlerin gözetiminde öğrencilerin kendi emekleriyle hazırlamış oldukları eserlerdir. Sergilenen eserlerin içerisinde patent almaya değer ürünlerin olduğunu düşünüyorum. Yapmış oldukları bu güzel ve başarılı çalışmalarda ve fuarın hazırlığı ile ortaya çıkış süresince emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yerel Basın standı
Sözkonusu proje çerçevesinde, Öğrencilerin hazırlamak için başlattıkları medyatik koronavirüs projesi ile bu koronavirüsün başladığı günden itibaren Isparta Yerel Medyasında yer alan haberler projede görev alan öğrenciler tarafından incelendi ve bunlarla ilgili basında yer alan haber ve fotoğraflar dijital ortama aktarılırken, yerel medya haberlerine ilişkin Halil Hamit Paşa Halk Kütüphanesinden gazetelere ilişkin derleme yapıldı ve öğrenciler tüm yerel gazeteleri kütüphanedeki arşiv imkanlarını kullanarak taradı. Yapılan çalışma sonunda ortaya çıkan sonuçlar sözkonusu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında ki stantta yer aldı.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1181 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...