SDÜ Engelli Bireylerin Dünyasına Işık Tutuyor

12 Mayıs 2022 17:16


Süleyman Demirel Üniversitesi, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Spor Bilimleri Fakültesi geliştirdiği proje ile engelli bireylerin dünyasına ışık tutuyor.
Özel gereksinimi bulunan bireylerin sosyalleşmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında bireylere atletizm, yüzme, masa tenisi, jimnastik branşlarında eğitim veriliyor.
Yıl boyunca özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin yanında olmaya devam eden Üniversite, öğretim görevlileri ile uzmanlık öğrencilerince verilen eğitimlerde, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler, hareket etmenin verdiği mutluluk, başarma hissi ve eğlenme gereksinimlerini karşılıyor.
Bireylerin sportif faaliyetleri gerçekleştirirken yaşadıkları mutluluğu görmenin paha biçilmez olduğunu vurgulayan
Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hulusi Alp, proje ile yıl boyunca otizm, mental reterdasyon, öğrenme güçlüğü bulunan bireylerin psikomotor, bilişsel ve duygusal yönden gelişimine katkı sağladıklarını söyledi.
Kurslarda eğitim alan öğrencilerin aileleri, engelli bireylerin diğer bireylerden farklı bir öğrenme ve eğitim süreci olduğunu ve bu sürece katkı sağlayan sosyal etkinliklere çok fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek çocukların burada kendilerini rahat ve mutlu hissettiğini belirtti.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1140 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...