“ 550 kadar gencimizi mezun edecek olmanın gururunu yaşıyoruz”

13 Mayıs 2022 16:09

Süleyman Demirel Üniversitesi, “İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi (İLDEK) Toplantısı” ile Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen iletişim fakültelerinin dekanlarını ağırladı. Üniversite İletişim Fakültesi ev sahipliğinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen toplantıda, deneyimler paylaşılacak, iyi uygulamalar tartışılacak, güçlü ve zayıf yönler irdelenecek.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde Üniversitemiz Akademik Oda Orkestrasınca verilen müzik dinletisi ile başlayan toplantının açış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Arklan yaptı. 2011 yılında kurulan SDÜ İletişim Fakültesinin medya endüstrisi ve akademik hayattaki iş ve araştırma alanlarını kucaklayan bir öğretim ve araştırma odağı olarak kurulduğunu belirten Prof. Dr. Arklan, “Fakültemiz, 12'nci yılı itibariyle lisans ve lisansüstü programlarıyla yaklaşık 2 bin 400 öğrenciye ev sahipliği yapacak düzeye ulaştı. İlk öğrencilerini 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında almaya başlayan Fakültemizde bugün itibariyle “Halkla İlişkiler ve Tanıtım”, “Radyo Televizyon ve Sinema”, “Gazetecilik” ve “Görsel İletişim Tasarımı” olmak üzere dört bölüm bulunmaktadır. Bugüne kadar toplamda 769 öğrenci mezun veren fakültemiz bu eğitim öğretim yılında ise 550 kadar gencimizi mezun edecek olmanın gururunu yaşamaktadır. On ikinci yılımızda kendi kurum kültürünü oluşturmaya başlayan, bilimsel üretim hızı gün geçtikçe artan, öğrenci memnuniyetinde sürekliliğin sağlandığı yeni bir kurum olmanın olumsuzluklarından arınmış bir fakülte olarak yalnızca bilim üreten değil aynı zamanda alanına yön veren bir fakülte olmayı hedefliyoruz.” dedi.
Dünden Bugüne İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı” başlıklı bir sunum gerçekleştiren İLDEK Yürütme Kurulu Daimi Üyesi ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Varol da iletişim fakültesi dekanlarının buluşması ile bir dinamiğin harekete geçirildiğini vurgulayarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde düzenlenen İLDEK'in kurulum aşaması hakkında bilgiler verdi.
Isparta'yı çok beğendiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söyleyen Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu da Radyo-Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğinin 2001 yılında 5846 Sayılı kanuna göre kurulan idari ve mali açıdan Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne bağlı olan bir meslek birliği olduğunu belirtti. Şerbetçioğlu, “Asli görevimiz üyelerin hak takibini yaparak kamuya açık alanlarda radyo televizyon yayını yapan otellerden, hastanelerden ve buna benzer yerlerden lisanslama yapıp bunu üyelerimize dağıtmak. Ancak 20 yıldır sadece bu faaliyeti yürütmüyoruz. Başta TRT olmak üzere 725'e yakın ulusal, yerel, bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarının dahil olduğu tek meslek birliğiyiz.” diye konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şerbetçioğlu, onların tercih edilirliğini sağlayacak etkenin içerik üretimi olduğunu ve sektörde sadece teoride değil aynı zamanda pratikte de yetişmiş personel arandığını ifade etti.
Üniversitenin 30'uncu yıl dönümünde İLDEK'in 30'uncu toplantısına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, şunları kaydetti: “Ben de SDÜ İletişim Fakültesinin kurucu dekanıyım. Fakültenin kurulmasının üzerinden 11 yıl geçmiş. Bu süreçte fakültemizin gelişimi gerçekten çok güzel. Doktora, yüksek lisans ve lisans eğitimlerini yapabilen ve en önemlisi 100/2000 Doktora Burs Programlarında YÖK'ün de yakından takip ettiği akademik bir birim olduk. Bölgemizde, karasal ve dijital olarak en kaliteli yayınları yapan bir radyomuz olduğu için de ayrıca gurur duyuyorum. İyi içerik ürettiğini düşündüğümüz YouTube kanallarımız var.”
Isparta'nın güller, göller ve meyveler kenti olduğunu vurgulayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, farklı şehirlerden gelen dekanları Isparta'da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Konuşmasına “İlham Veren Üniversite” mottosunu benimseyen SDÜ Rektörlüğü ve akademisyenlerine teşekkür ederek başlayan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da salonda bulunan gençlere yönelik yaptığı konuşmasında “Sevgili gençler, biz belli bir yaşa ulaştık. Bizlere saygı duyun. Evet. Bizim tecrübelerimizden faydalanın fakat bizi bir yerde bırakın. Artık bilişim çağındayız. Kendinizi sürekli yenileyin. Emin adımlarla hayata atılın, sorgulayın, gelişin, günceli takip edin, yeni teknolojilerle kendinizi destekleyin ve geleceğe umutla bakın.” dedi.
Açış töreninin ardından RATEM tarafından her yıl korsanla mücadele kapsamında yapılan yarışmada başarılı olan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...