“ŞUAN FİYAT TELAFFUZ ETMEK DOĞRU DEĞİL, ÜRETİCİMİZE EN İYİ FİYATI BİZ VERİYORUZ”

6 Haziran 2022 16:06

Isparta'da gül çiçeği fiyatı tartışmaları devam ediyor. Muhalefet partilerinin gül çiçeği fiyatının en az 20 lira olması gerektiği çağrılarına Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik'ten açıklama geldi. Genel Müdür Çelik, henüz fiyat telaffuz etmenin doğru olmadığını belirterek, " Üreticimize en iyi fiyatı Gülbirlik olarak biz veriyoruz" dedi.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Biz Gülbirlik olarak 7. 80 TL.'lik bir ödeme yapmıştık. Önce ki yıllarda da buna benzer yüksek fiyatlarımız olmuş idi. Ancak bu yılla ilgili olarak şunu söyleyebilirim, geçmişe bakarak bunu biraz da öyle değerlendirmek istiyorum. Biz geçmişte Gülbirlik olarak üreticilerimizin, daha doğrusu kendi kooperatifimize bağlı olan ortaklarımızın hak ve hukuklarını korunması adına elimizden gelen bütün gayreti göstermek suretiyle verilebilecek en yüksek fiyat verdik. Hatta Isparta da en iyi fiyatı da biz verdik. Henüz şimdiden herhangi bir fiyat telaffuz etmemiz pek doğru olmaz. Sezon bittikten sonra gül yağının pazarlama işlemleri başlatırız. Hızlı bir şekilde gülyağı pazarlaması esnasında elde edeceğimiz gelir de göz önünde bulundurulmak suretiyle yapılan masraflar da bunlardan düşülerek çıkacak olan bir fiyat üreticimize olduğu gibi yansıtılır.
Bu yıl içinde aynı yöntemle aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben özellikle kendi ortaklarımız adına söylüyorum, herhangi bir endişeleri tedirginlikleri söz konusu olmasın.
Biz onların haklarını en az kendimiz kadar düşünüyoruz. Onlar bizim için vazgeçilmezler. Onlar var ise Gülbirlik var.
Çünkü bizim kooperatifimiz onların olmadığı yerde biz olmayacağız. Dolayısıyla onları yaşatmak, onları üretime katkı sağlamaya devam ettirmek için en iyi fiyatı vererek gülü, gülcülüğü, sektörü bütünüyle gelecekteki nesillere aktarma gibi bir misyonumuz ve görevimiz var. Bu bilinçle çalışıyoruz.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1117 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...