“ÖĞRENCİLERE GENEL AF YAKINDA MECLİSTE GÜNDEME GELECEK”

13 Haziran 2022 16:29

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAÜB) Toplantısı'na katılmak ve bölgedeki üniversitelerde incelemelerde bulunmak üzere Isparta'ya geldi.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni (ISUBÜ) ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'den üniversitedeki çalışmalar ve akademik faaliyetler hakkında bilgi alan Özvar, modellemesi ISUBÜ Ar-Ge ve İnovasyon Topluluğu öğrencilerince gerçekleştirilen metaverse gözlüğü ile senato odasını gezdi. Şeref defterini imzalayan Özvar, Isparta'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Özvar daha sonra Üniversitenin Senato toplantısına katıldı. Başkan Özvar'a ISUBÜ hakkında geniş bir sunum yapılırken Senato üyeleri söz alarak fikir ve düşüncülerini içeren konuşmalar yaptılar. ISUBÜ Dil Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi (DİLMER)'in yabancı uyruklu öğrencileri ile de Rektörlük bahçesinde biraraya gelen Özvar, uzun süre sohbet ettiği öğrencilerle fotoğraf çekildi.
Gölcük Tabiat Parkını gezen YÖK Başkanı ve beraberindeki heyet ISUBÜ ve SDÜ öğrenci topluluk temsilcileri ile bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özvar, Isparta temaslarının ilk gününde son ziyaretini Gölcük yolu üzerinde bulunan Biolandes Gülyağı Fabrikasına yaparak, gülün nasıl işlendiğini yerinde izledi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, ISUBÜ ve SDÜ Rektör Yardımcıları eşlik etti.
Öğrenciler için Genel Affın Mecliste yakında gündeme geleceğini söyleyen YÖK Başkam Özvar, "Genel af Türkiye'nin gündemindedir. Meclis ile Yükseköğretim Kurulu arasında bir temas söz konusu. Bizler Yükseköğretim Kurulu olarak genel affın sınırları hususunda milletvekillerimiz ve ilgili partilerin sorumluları ile bilgileri paylaşacağız. Bu konuda bizden beklenen her türlü bilgiyi ve veriyi meclisimizle paylaşacağız. Genel Affın Meclisin iradesiyle yakında gündeme geleceğini sizlerle paylaşabilirim" dedi.
3 milyon 250 bine yakın genç adayın sınava gireceğini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, şöyle konuştu: "Sınavla alakalı şunu da söylemek isterim. Evet sınav süresi 30 dakika uzadı, ama sınavın veya sınav sorularının zorluğu veya kolaylığı hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak ben de hiçbir şey bilmiyorum. Bu konuda soruları hazırlayan uzman öğretmenlerimiz ÖSYM'de şu anda bu işleri tamamlıyorlar. Bırakın Yükseköğretim Kurulu Başkanının bu sorular hakkında bilgisi olmasını, ÖSYM Başkanının veya başka bir kesimin bu soruları bilme imkanı ve ihtimali söz konusu değildir. Dolayısıyla sorular da bizim için sürpriz olacak.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1327 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...