9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ölümünün 7. Yılında anıldı

17 Haziran 2022 15:52

9 Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, ölümünün 7. yılında anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. İslamköy'de Demirel'in mezarının bulunduğu Çalca Tepesi'nde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Tören, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in özgeçmişinin okunmasının ardından sona erdi.
Törene, Demirel ailesinin yanı sıra Isparta Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük katıldı.
Törene katılan eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Süleyman Demirel'le ilk tanışan politikacılardan biri olduğunu söyledi. Demirel ile 1960 yılında DSİ Genel Müdürlüğü'nde tanıştıklarını anlatan Kıratlıoğlu, "Dostluğumuz, kardeşliğimiz, ağabeyim, devlet adamım, reisi cumhur ve başbakan olarak uzun yıllar birlikte çalışmaktan zevk duydum. Kendisi ile ayrılmaz bir birlikteliğimiz oldu. Süleyman Demirel'in törenine gelmek beni çok heyecanlandırıyor. Sanki yaşıyormuşta huzuruna geliyorum ve kucaklayacakmışım gibi oluyor. Benim için bugün Demirel günüdür. Onun hatırası önünde sonsuz saygı ve sevgiyle eğiliyorum" dedi.
Törenin ardından vatandaşlar Demirel'in mezarı başında dua edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir vatandaşın ise Süleyman Demirel ile özdeşleşen fötr şapka ile poz verdiği görüldü.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1125 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...