TÜRKMEN YÖRÜK ŞENLİĞİ’nde!

28 Haziran 2022 16:15


Gelendost ve Yöresi Yörük Türkmen Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği ile Yenice Köyü Muhtarlığı'nın tertiplediği 3. KEMER YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR ŞÖLENİ'ne katılan Cesur ve beraberindekiler geçen hafta da Gelendost ve köylerini ziyaret etmiş, Yenice köyünde de Yenice'lilerle uzun uzun sohbet etmişti.
Davul ve zurnayla karşılanan Cesur ve İYİ Parti heyetine yağlık giydirildi. Cesur'un Türk Bayraklı yağlığını ise bizzat Gelendost Yöresi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Emrah Akbaş omzuna taktı.
Tüm çadırları tek tek ziyaret eden, hal hatır soran Milletvekili Cesur'a Yenice halkının yoğun ilgisi dikkat çekti. Aylin Cesur'un hemşerileri ile yakın diyalogları sempati uyandırdı. Özellikle köyün kadınları ile uzun uzun sohbet eden Milletvekili Aylin Cesur'a günün anısına Dernek Başkanı Emrah Akbaş tarafından armağan takdim edildi. Cesur daha sonra şenliğe katılanlara hitap etti.
“Çok Değerli Hemşehrilerim Çok Değerli Yenice'liler, Çok Kıymetli Gelendost'lu, Çok Kıymetli Isparta'lı hemşehrilerim, hepinizi bu güzel günde sevgiyle saygıyla selamlıyorum..
Şenliğimiz, toyumuz hayırlı olsun diyorum!
Bugün burada olmam lazımdı, badireleri atlata atlata geldik, gelebildik! Ben arkadaşlarımla geçen hafta da Gelendost'umuzda idim, yine Yenice'de idik geçen Cumartesi! Burada bugün olan ve geçen hafta da Yenice'de sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız vardır aramızda, akşam geç saatlere kadar bizi beklemişlerdi uzun uzun dertleştik o gün. Elmayı konuştuk, kirazı konuştuk, ne sıkıntılar varsa onları konuştuk. Onlarla ilgili benim meclise verdiğim önergeleri konuştuk, çalışmaları anlattım geçen hafta yaptığımız.
Biz ne arıyoruz? Çok daha iyi bir Yenice arıyoruz, çok daha iyi Gelendost, çok daha iyi Isparta, çok daha iyi bir Türkiye arıyoruz.
İnsanların daha iyi günlere kavuştuğu, gençlerin rahat rahat iş bulduğu, sabahlara annelerin ve babaların kaygısız uyandığı günleri arıyoruz. İşte o günleri biz ararken, sizler bizi gönderdiniz
TBMM'ne, biz orada görev yapıyoruz, sizler adına yapıyoruz ama biz görevimizi yaparken, sizler siz değerli hemşehrilerim, sizlerin sayesinde hala üretmeye devam edebiliyoruz, bildiğim bütün zorluklarınıza rağmen. Biz size minnettarız. Millet olarak bütün sıkıntılara rağmen ayaktayız ve yarınlara umutluyuz! Yarınlara umutluyuz çünkü burada gördüğüm güzel manzara var işte! Burada birlik ve beraberliğin en güzel örneği var! Bu şenlikler ve toylar yüzyıllardır olan bir geleneğin devamıdır ve Yenice'de de 3 yıldır yapılıyor, bu yıl 3. sü yapılıyor. Araya pandemi girdi bişeyler girdi, bundan sonra inşallah evlatlarla torunlarla yüzyıllarca da devam edecektir bu birlik ve beraberlik!

Orta Asya'dan buraya köprü olan siz değerli Yörüklerimiz-ben de bir yörük geliniyim-yani biz yörükler, yörük aileleri bu geleneklerle birbirimizin elini tutmaya, sımsıkı sarmaya devam edeceğiz ve atalarımızdan aldığımız gelenekleri devam ettireceğiz!
O yüzden çok çok önemsiyorum.
Türkiyenin en büyük eksikliği daha doğrusu bizi yarınlara güvence yapacak şey, birlik ve beraberliğimiz..
O olduğu sürece bizler var olduğumuz sürece kaygıya falan yer yok, her şeyi hepsini yeniden yaparız sizinle, daha evvel de sıfırdan yapmadık mı? Her şeyimizi beraber yapmadık mı, bu millet Yüce Millet birlikte yapmadı mı ? Yanmış yıkılmış bir ülke idi Cumhuriyet kurulduğunda yurdumuz ve Büyük Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimize bağlı, Orta Asya'dan getirdiğimiz geleneklerimize sahip çıkarak, işte buradaki gibi sahip çıkarak yarınlarımızı sizlerle birlikte yaparız ve devam ettiririz biz. İşte ben buraya bunları söylemeye geldim.
Şenliğinize,
Toyunuza hayırlı olsun demeye geldim! Sizinle beraberim, birlikteyiz demeye geldim.
2 haftadır Yenice'lilerle, Gelendost'lularla beraberim demeye geliyorum. Başımızın üzerinde yeriniz var biz sizin hizmetkarınızız demeye geliyorum.
Siyasiler, onlar vatandaşın hizmetkarıdır çünkü demeye geldim.
Evet sizleri gördüm, bunları dedim.
Bolluk ve bereket getirsin bu şenlik memleketimize.
Burada emeği geçen herkesi başta Sayın Emrah Akbaş olmak üzere ve siz Değerli Yenice Halkı'nı, onların ailelerini,
Isparta'dan her yerden buraya gelen çok değerli hemşehrilerimi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Allaha emanet olun.
Çok daha iyi günlerde beraber olmak üzere diyorum. İşte bu kızlarımızla, kadınlarımızla, büyüklerimizle karşımdaki beraberliği, bu tabloyu hiç bozmayın diyorum.
Biz bunun için çalışıyoruz, varsa hakkımız helal olsun!..
Allah sizlerden razı olsun.
Yarınlarda çok güzel çok iyi Türkiye'de hep beraber yeniden bu şenlikleri şenlik gibi kutlayalım inşallah.
Allaha emanet olun. Sevgiyle,
saygıyla kalın..”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1087 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...