VAK´A SAYILARINDA ARTIŞ TIRMANIYOR AŞINIZI MUTLAKA OLUN

18 Temmuz 2022 16:23

Sağlık Bakanlığı vaka artışları nedeniyle vatandaşlara aşı olma çağrısında bulundu
Covid-19 ile mücadelede aşılama büyük önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı, vaka artışları nedeniyle geçtiğimiz günlerde hatırlatma dozu aşıları için randevu sistemini açtı. Ancak hatırlatma dozları fazla ilgi görmedi. Bu nedenle bakanlık vatandaşlara aşı olma çağrısında bulundu.

2 yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadelede maske, mesafe ve hijyen kadar aşılamada büyük önem taşıdı.
Aşılamalarla büyük oranda azalış görülen vaka sayıları, son günlerde yine artışa geçti.
Vaka sayılarında tek haneli rakamların görüldüğü Isparta'da yine çift haneli rakamlara yükseldi.
Artan vaka sayıları nedeniyle Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz hafta hatırlatma dozu aşıları için randevu sistemini açtı.
Ancak sistemin açıldığı günden bu güne kadar hatırlatma dozu aşılamaları ilgi görmedi.
Isparta'da aşılama oranı yaklaşık 4 aydır 82.7'de kaldı.
İkinci doz aşılamada Batı Akdeniz'in diğer illeri Burdur'da yüzde 85.3, Antalya'da ise 81.7 seviyesine ulaşıldı. Ülke genelinde ikinci doz aşılama oranı yüzde 85.54 olarak açıklandı.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı, artan vaka sayılarının önüne geçilmesi noktasında vatandaşların hatırlatma dozu aşılarını olmaları çağrısında bulundu.
VAKA SAYILARI TIRMANIŞTA
Özellikle Isparta'da son bir haftada vaka sayılarında ciddi artış gözleniyor. Bir önceki hafta 300 yeni vaka tesbit edilirken, bu hafta yeni vaka sayısı 900'e yükseldiğinden söz ediliyor.
Isparta'da Haziran ayında tek haneli sayılara düşen vaka sayısı Temmuz ayı itibariyle yükselişe geçti. Isparta'da Temmuz ayının ilk haftasında günlük vaka sayısı 280 civarında iken, ikinci haftada bu sayı 800' civarında tesbit edildi.
Son bir haftada koronovirüs salgınından hayatını kaybeden olmadı.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1195 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...