ISPARTA MÜZESİ´ nin ADI VAR, YERİNDE İSE HARABE..

19 Temmuz 2022 16:24

Isparta Şehir Müzesi, 8,5 yıl önce “tadilat ve güçlendirme” gerekçesiyle ziyaretçilere kapatıldı. Ispartalılar tadilatın bitmesini beklerken, 2 yıl önce binanın yıkılarak yeniden yapılmasına karar verildi. Ancak yıllar geçmesine rağmen Müze inşaatı ile ilgili hiçbir çalışma gündeme gelmedi.
Yarım kalan yatırımlar cenneti oldu, Isparta… Dereboğazı, Konya ve Burdur duble yolları… Çevre yolundaki Kültür Merkezi… Bunun gibi tamamlanamayan yapılar arasına bir yenisi daha eklendi, ŞEHİR MÜZESİ.
Türkiye'de müzesi olmayan 10 şehirden biri Isparta'nın aslında müzesi vardı. 1985 yılında Vergi Dairesinin hemen yanında hizmete açılmıştı. 29 yıl kesintisiz hizmet verdi. Ancak 2014 yılında “tadilat ve güçlendirme” gerekçesiyle ziyaretçilere kapatıldı.
Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin, Isparta'nın tarihini, kültürünü ve sosyal hayatını yakından tanımasını sağlayan Müzesi 8,5 yıldır kapalı.
2014 yılında alınan “tadilat” kararı ile başlayan süreç, 2020 yılında yerini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün “yenisi inşa edilecek” açıklamasıyla değişti. Ancak 8,5 yıldır harabe halinde kaderine terk edildi.
Özellikle gül ve lavanta sezonunda şehir merkezine gelen ziyaretçilerin ziyaret etmek istediği ancak tadilat gerekçesiyle kapalı olan Şehir Müzesi'nin ne zaman yapılıp, şehre ne zaman kazandırılacağı merak ediyoruz.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1153 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...