“KREDİ DESTEĞİ İLE BİNALARDA ENERJİDEN TASARRUF EDİLECEK”

9 Ağustos 2022 15:50

Binaların yalıtım çalışmalarına finansman desteği veriliyor. Daire başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli kredi verilecek. Düşük faiz oranıyla verilen kredi ile binalarda enerjiden tasarruf edilecek, yakıt tüketimi azalacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan desteği olumlu karşıladıklarını belirten Arma Yalıtım Sahibi Fatih Meydan, “bu destekten yararlanmak isteyenleri firmamıza bekliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan desteği olumlu karşıladıklarını belirten Arma Yalıtım Sahibi Fatih Meydan, “Bu destekten yararlanmak isteyenleri firmamıza bekliyoruz” dedi.
Meydan, “Bizim de uzun süredir dile getirdiğimiz bir destek paketiyle aslında bu. Çünkü malum ekonomik şartlardan dolayı artan yalıtım fiyatları vatandaşın bütçesinde bir zorluk oluşturmaya başlamıştı ve bu ödeme kolaylığı gerçekten toplumun her alanında benim sende çok yoğun bir talep var. Şu anda kamu bankaları aracılığıyla 0.99 oranında 60 ay vadeyle ısı yalıtım kredileri kullandırıyor” dedi.
Binalarına ısı yalıtımı yaptırmak isteyen vatandaşların firmalarına gelerek destek alabileceğini belirten Arma Yalıtım Sahibi Fatih Meydan, “Bizle irtibata geçtikten sonra kredi desteği prosedürleriyle ilgili biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Yalıtımı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız önce ısı yalıtımı yaptırmak istediği firmayla görüşerek bir fiyat teklifi alıyor. Daha sonra aldığı fiyat teklifi doğrultusunda eğer bu yaptıracak kişi apartmansa yani 1 tüzel kişilik ise. Bunun öncelikle karar defterine işlenmesi gerekiyor. Daha sonrasında alınan kararların ödenecek kredilerin karar defterine bunların işlenmesi gerekiyor. Bu prosedürlerde de biz firma olarak zaten yardımcı oluyoruz. Bireysel konutlarda da kendileri sözleşmeyle beraber bankaya ibraz ettiklerinde 50.000 TL'ye kadar olan bu krediden 0.99 oranına yararlanabiliyorlar” diye konuştu.
Isı yalıtımının önemine de değinen Arma Yalıtım Sahibi Meydan, “Yalıtım yaptırırken de doğru ürün tercihi önemli. Doğru ürüne% elliye varan ısı tasarrufu elde etmek mümkündür. Yalıtım her geçen gün önemini artırıyor. Son olarak artan enerji maliyetleri ve enerji piyasasındaki krizlerden dolayı son yıllarda ödediğimiz doğalgaz maliyetleri de çok ciddi bir biçimde arttı. Şu anda da dışa bağımlı olan enerji sektörümüzde de cari açığın düşürülmesinde. Hükümet olarak da bu çok önemseniyor. ısı yalıtımı enerji sektöründeki boşa giden ısınma giderlerini ve soğutma giderlerini % 50'ye yakın bir oranda düşürebiliyor. Tabi bu her ürün ve her fikir, her uygulama için geçerli değil. Çünkü yapılacak olan ürünün belirlenmesi, kalite standartlarına göre evin isteklerine göre evin ihtiyaçlarına göre bu ürünün seçilmesi gerekiyor. Bu noktada doğru bir ürünle doğru bir sistemle doğru ürünlerle doğru firmalara yaptırıldığı takdirde. % 50'ye varan ısı altında tasarruf etmek mümkündür” dedi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1038 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...