ISPARTA MİNİKLER FUTBOL ŞAMPİYONASINDA ARENA PARK SPOR PENALTILARDA MUTLU SONA ULAŞTI

18 Ağustos 2022 16:24

Normal süresi 2-2 sona eren maçta Arena Park, Ispro Futbol Akademisi'ni penaltı atışları sonucu yenerek mutlu sona ulaştı.


Isparta Belediyesi-Gençlik Spor il Müdürlüğü ve Isparta ASKF başkanlığının ortaklaşa düzenlediği ve (9-12 yaş grubu) Isparta Minikler Futbol Turnuvası sona erdi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü saat 19.30'da oynanan 3. ve 4.lük maçında Isparta Gençlerbirliği, Isparta Zafersporu 3-0 yenerek büyük sevinç yaşarken, daha sonra oynanan final maçı adeta nefesleri kesti.
Isparta'nın şampiyonluklara alışmış teknik direktörü Fatih Bozbaş'ın çalıştırdığı Arenapark Sporla, Yiğit Yedibelanın çalıştırdığı ISPRO Futbol Akademi takımları karşı karşıya geldiler. Maçın 1. Dakikasında ISPRO takımı Emirhan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. 25 dakika oynanan ilk devre bu skorla tamamlandı.
2. devre oyuna iyi başlayan Arenapark 29. Dakikada Mehmet Dilaver'le skoru 1-1 yapan golü attı. Etkinliğini sürdüren Fatih Bozbaş'ın öğrencileri, maçın 45. Dakikasında yine Mehmet Dilaver'le golü buldu ve 2-1 öne geçti. Arenapark seyircileri büyük coşku yaşadılar.
Maçın son dakikası oynanırken (49. Dakikada) Ispro takımı penaltı kazandı. Atışı kullanan Emirhan topu fileler yerine kaleci Arslan'a nişanlayınca golü kaydedemedi. Ancak hakem Kadir Çoban penaltı atışı kullanılırken futbolcuların ceza alanına girdikleri gerekçesiyle penaltıyı tekrarlattı. Bu kez Emirhan topu filelere gönderdi, maçta skor 2-2 oldu. Ve hakem Çoban maçı bitirdi.
Final 2-2 bitince, statü gereği seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonucu 4-2 üstünlük sağlayan Arenapark futbol takımı turnuvanın şampiyonu oldu. Stat bir anda ana baba gününe döndü.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen maç sonu yaptığı konuşmada : “25 gün süren turnuvada emeği geçen herkese ve tüm ailelere teşekkür ediyorum. Final maçında inanın profesyonel maçlar kadar zevk aldım. Bu bizim çocuklarımız ve geleceğimiz onlar. Hepsiyle gurur duyuyor, başarılar diliyorum” dedi.
Minikler Futbol Şampiyonası büyük beğeni toplarken başarılı futbolculara, hocalarına maç sonu plaket-madalya ve şampiyonluk kupaları Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gençlik Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Isparta 32 spor Kulüp Başkanı Süleyman Kabalak ve ASKF Başkanı Erhan Oturak tarafından verildi.
Turnuva şampiyonu Arenapark olurken, 2. Sırayı Ispro takımı, 3.lüğü Gençlerbirliği, 4.lüğü ise Zaferspor almış oldu.
Minik sporcular maç sonu basın mensuplarına röportaj verirken, “Çok güzel bir turnuva yaşadık. Hem de ailelerimizle birlikte. Belediye Başkanı Şükrü amcamıza teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda da bu turnuvanın yapılmasını istiyoruz. İlginize teşekkür ederiz” dediler.
Stat : Atatürk
Hakemler : Kadir Çoban- Efe Baykın-Ayberk Kersu
ISPARTA ARENAPARK : Arslan-Mehmet-Efe-Baran-Süleyman-Arda-Mehmet Dilaver-Doruk.
ISPRO. FUTBOL AKADEMİ : Batuhan-Ergün-Alper-Mehmet-Berke-Emirhan-Mustafa Alp-Engin.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1014 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...