SENİRKENT´TE FESTİVAL COŞKULU GEÇTİ

29 Ağustos 2022 17:08

9'ncu Geleneksel Senirkent Kültür-Sanat ve Üzüm Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Santral Mesireliğinde Yeni Düğün Salonunda yemek programıyla başlayan festival eğlence etkinlikleriyle devam etti.
Daha sonra protokol konuşmalarıyla devam eden Festivale Isparta Valisi Aydın Baruş, Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen, Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, Senirkent Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz, Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Isparta Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Isparta Jandarma Alay Komutanı Sabri Küyük, İç İşleri Bakanı danışmanı Tahir Alan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
“BUGÜN MUHTEŞEM BİR KALABALIKLA
SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE TEKRAR YAPIYORUZ”
Festivalde konuşan Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, “Yiğidin harman olduğu suyu sert, insanı mert Senirkentli hemşerilerim 9. Geleneksel Senirkent Kültür-Sanat ve Üzüm Festivali'ne hepiniz çok geldiniz.
Bugün bizim için özel bir gün. En son 2019 yılında yapmıştık festivalimizi. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermiştik. Bugün muhteşem bir kalabalıkla festivalimizi tekrar yapıyoruz.
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Festivaller insanları birleştirir ve kaynaştırır. Bizlere neşe ve huzur veren bir anı olarak tarihimizde kalacaktır. Bu festivali yaparken yaptığımız hizmetlerden söz etmek istiyoruz.
Bir çok hizmetler getirdik, bunları sayarsak festivalin sonuna geliriz. Senirkent'e hizmet etmemize katkı veren başta Milletvekilimiz Recep Özel'e çok teşekkür ediyorum. Senirkent'imize ve festivalimize emeğe geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
SENİRKENT KADİR HEYBELİ BAŞKANLA HİZMETTE SINIR TANIMIYOR
Milletvekili Recep Özel ise “Sayın Valim, çok değerli hemşerilerimiz. 2 yıl aradan sonra festival dolayısıyla hep birlikteyiz. Biraz önce Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli ise çok mütevazi davrandı ve yaptığı hizmetleri anlatmadı. Suyu güzel, insanı güzel diyelim Senirkent'e. Milletvekili olduğum ve olmadığım dönemde de en son 2019 seçimlerinden sonra Kadir Heybeli Başkanla birlikte dava ve yol arkadaşlığımız vardı. Senirkent'le dertlendiği ve hizmet etmek için çok mücadele ettiğini sizlerle paylaşmak isterim. Ankara'ya geldiğinde görenler yine Kadir Heybeli mi geldi diyorlar. Her geldiğinde de Senirkent'e bir şey getirmenin derdinde. Kurban kesme töreni yaptık, bazı hizmet araçlarını hizmete soktu. İlave araçlar gelecek herhalde. Tırlar, kamyonlar. Kömür bayiliği almıştık Senirkent Belediyesi'ne. Huzurevini bitirdi. Mesirelik alanı çok güzel oldu. Buralar inşaat halinde şuraya Düğün Salonu ve Halı Sahalar yapılacak. Çok daha hizmetler var, Ben de aklıma gelenleri söylüyorum. Kadir Heybeli'nin bu hizmetleri yapmasında hemşerimiz İç İşleri Bakanı Tahir Alan'ın da emekleri var. Allah razı olsun. Senirkent'e doğalgazı kazandırmamız gerekiyor. Senirkent'e, Uluborlu'ya ve hatta Büyükkabaca'ya getirme düşüncemiz var. Sayın Kadir Heybeli Başkanıma bizi davet ettiği için Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Alay Komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız az sonra gelecek. Senirkent'e başkanımızın da katkısı olacaktır. Senirkent'in herşeyin güzeline layık olduğunu düşünüyorum” dedi.
Isparta Valisi Aydın Baruş da; “Bugün Senirkent'li kardeşlerimle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. 9. Geleneksel Senirkent Kültür-Sanat ve Üzüm Festivalinin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Senirkent Yüce Allah'ın her türlü nimetin vahşeti verimli bir toprak. Senirkent'te her şey yetişiyor. Bugün meyvecilikte, özellikle barbunya, bezelye de, sebze üretiminde diğer tahıl üretimlerinde de Senirkent verimli topraklara sahip. Atalarımız bu topraklarda bin yıldır yaşıyorlar. Bu verimli topraklarda geçimlerini sağlıyorlar.
Bu katma değer ürünlerin ve hazinelerinden biri de Senirkent karası. Senirkent karası önemli bir geçim kaynağı. Son zamanlarda köyden şehire geçiş olduğu için tarım alanlarımızı maalesef layıkıyla kullanama durumuyla karşı karşıyayız. Umuyoruz ki Gerek Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve gerek Belediyemizin çalışmalarıyla birlikte burada üzüm kültürü tekrar canlanır ve hareketli anlara gelir. Senirkent'in lezzetli üzümlerini ülkemizin dört bir yanından insanlar yeme fırsatını yakalar. Bizlerde Senirkent üzümün daha iyi değerlendirilmesi ve dikim alanların artması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu noktada BAKA'nın ilçemizde tarım faaliyetlerin desteklenmesi, etkin hale getirilmesi kapsamında Senirkent Yükseliş Vakfı tarafından hazırlanan 'Tarımsal Üretim ile Altın Araziler İşlerlik Kazanıyor' projesiyle 2 milyonluk projeye 1.850 bin desteği sağlandı. Bu destek sayesinde inşallah ekilmeyen araziler vakıf tarafından kiralanacak. Senirkent karası başta olmak üzere üzüm bağlarla ve meyve ağaçlarıyla donatılacak. Senirkent tarımına ve ekonomisine ciddi katkı sunulacak. Senirkent Belediye Başkanımız, yapmış olduğu projeleri az önce alçak gönüllüğü gereği anlatmadı. Bizler biliyoruz, Belediye Başkanımızın ne kadar çalışkan olduğunu, ne kadar gayret ettiğini Senirkent için ne kadar çalıştığını, Ankara'ya sürekli gidip eli boş dönmediğini biliyoruz. Bunun için de Belediye Başkanımızı kutlamak istiyorum. Isparta'nın her tarafı bizim için değerli. Bir yerin değerinin artırılması o yörenin yöneticilerin çabası, mesai yapması ve çalışması da önemli. Senirkent her geçen daha güzel hale gelecek. Başkanımızın bugün Senirkent'e kazandırdığı şahit olduğum ve Polis Lojmanları var. Tabii İçişleri Bakanı Danışmamız Tahir Alan'ın da ciddi katkıları var burada. Ona da teşekkür ediyoruz. Eski Turan İlkokulu olarak bilinen taş binanın restore edilmesi için yine çabaları oldu. Biz de destek veriyoruz. Proje hazırlıkları devam ediyor. Burasını da Hükümet Konağı ve Kültür Sanat Merkezi olarak Senirkent'e kazandıracağız. Senirkent tarihi mirasa sahip çıkıyor. Bana anlatıldığı kadarıyla Senirkent karasını yiyen zeki olurmuş. Bu zekilik sayesinde Türkiye'nin dört bir tarafından ülkemize önemli hizmet veren ve hakikaten nitelikli olarak yetişmiş insan gücü var. Onların ilçemize sahip çıkmasıyla birlikte, vakıflar ve dernekler yoluyla Senirkent çok daha iyi yerlere gelecek. Yeni nesillerimiz Türkiye'nin kalkınmasına katkı sunmaya devam edecek.
Son olarak bir projemiz var. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansıyla. Belediye Başkanımızın hazırladığı burada meyvecilik çok önemli geçim kaynağı. Elma, kayısı, kiraz. Bu meyvelerin ticaretinde paletlerin üretilmesiyle ilgili belediye başkanımızın güzel bir projesi var. İnşallah yakın zamanda proje var. 3,.400 milyon TL tutarında. Bunun bir kısmını ajanstan karşılayacağız. Belediyemizle birlikte yapacağız. Bu projede Senirkent'imize hayırlı olsun. Senirkent herşeyimizin en güzeline layık. Bu birlik ve beraberlik yeter ki devam etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi devam ettirsin. Festivalin düzenlenmesinde emeği başta Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından en iyi bağ seçiminde ise Halil Karaaslan birinci, Yılmaz Güngör ikinci ve Kamil Sonkaya üçüncü, Ali İhsan Eroğlu dördüncü oldu. Hediyeleri ise protokol üyeleri tarafından verildi.
Daha sonra konsere geçildi. Konserde Grup Gün-Mahir, Ümran Özdemir ve Başkal sahne aldı. Konserde sanatçılara protokol ve vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1036 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...