” Isparta´da boynumuzu büken şey de meşhur Dereboğazı Yolu onun da ihalesini İNŞALLAH hallederiz diye düşünüyorum”

8 Eylül 2022 16:42

Bilgiç 'Meclisimiz ve Özel İdaremiz özel idare hizmetleri olarak baktığınızda Türkiye'deki diğer tüm özel idarelerin hepsinden açık ara pozitif anlamda da ayrışmış vaziyette. Bu aslında söylediğim bir övgü değil, sadece bir hakkın teslimi olarak bunu ifade ediyorum. Bu sadece Isparta değil, Türkiye'nin her tarafında hangi ile giderseniz gidin özel idareler mevzu olduğunda herhangi bit platformda. Valilerle olabilir, işte milletvekili arkadaşlarımız da olabilir ya da bakan arkadaşlarla olabilir ya da il başkanları düzeyinde olabilir. Bütün siyasi partilerin. Özel idaremizin Isparta özel idarenin hizmet üstünlüğü her platformda net olarak da konuşuluyor.' dedi
176 köye güneş enerji panelleri kuruldu
TBMM Başkanvekili Bilgiç, köylere yapılan yatırımları da anlattı. 176 köye güneş enerji panellerinin kurulduğunu belirten Bilgiç, " Sürekli İl Genel Meclisimiz olarak, Isparta olarak, özel idaremiz olarak hep ilklere imza attınız. Mesela Türkiye'de başka bir örneği yok. İçme suyunu almada cazibeli alamayan ve köylerimize el uzattınız. Gelmiş olduğumuz noktada bugün 170 tane köyümüzde 176 tane güneş enerji panellerini kurmuş olduğunuz. Bu gerçekten köylümüz için baktığımızda müthiş büyük 1 hizmet. " diye konuştu.
Kentte 15 bin 800 kişilik yurt kapasitemiz var
TBMM Başkanvekili Bilgiç, kent genelinde yurt yatırımlarına da değindi. Bilgiç açıklamasında; Yurtlar biliyorsunuz yani merkeze 5000 işte İl Genel Meclisimizin kararı ve özel idaremizin katkılarıyla yapmış olduğumuz yurttan sonra bir 4000 kişilik yurt burada hastanenin şehir hastanesinin yanındaki ticari alana yapmıştık. 3000 kişilik de kredi yurtlar olarak yaptık. Mevcut yani 12000 ilave etmiş olduk. Buna baktığımızda da şu an toplamda merkezde 15800 kişilik kredi yurtlar kurumu'na bağlı yurt kapasitemiz oluştu. O anlamda da öğrencilerimiz yeni gelen çocuklarımızı yurtlara yerleştirme noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Ben hakiketen bu hızlı yurt ulaşmanın önünü açma noktasında il genel meclisimizin ve özel idaremizin bu arsa tahsisi noktasında göstermiş olduğu destekten dolayı çocuklarımıza gençlere verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İfadesinde bulundu.
Yollarımızı yapacağız
TBMM Başkanvekili Bilgiç, kentin duble yol çalışmalarını da değerlendirdi. Başkanvekili Bilgiç, Isparta Konya ve Isparta Antalya Dereboğazı duble yol projeleri ile ilgili son gelişmeleri anlattı.
TBMM Başkanvekili Bilgiç “2 tane bir adette yol o da Karayolları. O da altına baktığınızda 2 başlıkta tamamlanıyor. Bir tanesi artık yani Konya yolu dediğimiz ağırlık olarak Eğirdir - Gelendost geçişimiz. Her taraftaki yollar tamamlanıyor. Burada da en son işte göl kirletme yönetmeliği, işte Devlet Su İşleri, işte Milli Parklar. Orada bütün bu süreçlerin sonunda Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizim kendisine meseleyi arz ettikten sonra talimatlarıyla artık orada yoluna girdi. En son işte güzergah belirleme çalışmaları da bitti. İzinlerde bu manada tamamlanmış oluyor. Çevre il Müdürlüğümüz ve ilgili arkadaşlarımız zaten bu takipleri de sürdürüyorlar. İnşallah oranın önümüzdeki süreçte parça parça da olsa ihalelerini yapacağız.
En büyük sıkıntımız zaten belki de bu kadar hizmetten sonra hâlâ bizim Isparta'da boynumuzu büken şey de meşhur Dereboğazı yolu. Tamam zor bir güzergah şudur budur ama artık bu ülkenin gelmiş olduğu nokta itibariyle hem teknik kapasitesi, hem gücü, hem mali imkanları ile bu yolunda yapabilmesinde herhangi bir sorun yok. Onun da önümüzdeki süreç içerisinde artık defaatle vermiş olduğumuz söz. Onun da ihalesini inşallah hallederiz diye ümit ediyorum. Ama onun dışında şehre karşı, bana karşı yani bunu tabii ki partime karşı göstermiş oldukları güven için destekleyen her şey için teşekkür ediyorum. Ama bir kişisel olarak da ben hem sizlere hem de bütün hemşehrilerime 16. yılındayım. Bu siyaset sürecinde vermiş oldukları destek göstermiş oldukları ilgi ve yakınlık için gerçekten sizler ve sizlerin aracılığıyla bütün hemşehrilerimize de buradan şükranlarımı arz etmek istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” HABER MERKEZİ

Bu haber 1029 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...