“ Isparta´nın Tarım ve Hayvancılık şehri olması çok önemli”

9 Eylül 2022 15:35

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve yönetimini ziyaret etti. Borsa Başkanı Ahmet Adar, Isparta Ticaret Borsası'nın yaptığı çalışmaları anlattı, TBMM Başkanvekili Bilgiç, Isparta Ticaret Borsası'nın yaptığı çalışmalarla kente büyük katkısının olduğunu söyledi.
Ispartalı hemşerilerimize ve üyelerinize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz Sayın Başkan 2009 yılından beri bu tarafa zaten başarılı ve özverili çalışmalarınız her daim tarafımızdan izlenmiştir, takip edilmiştir, takdirde edilmiştir. İnşallah daha da Ispartamıza uzun yıllar hayırlı hizmetler yapacağınız konusunda da bir kuşkumuz yok. Isparta hakikaten bir tarım şehri. Tarım ve hayvancılık şehri son derece önemli ve Isparta modu olarak bugün AK Parti hükümetlerinin tarım politikaları noktasındaki başarılı çalışmalarının nasıl sonuçlar doğurduğunu da en önemli göstergelerinden bir tanesi. 2019 da 286, bugün 3 milyarın üzerine çıkan bir hacimden bahsediyoruz.
Zaten hacimler ortada işte Elma ürettiğimiz her elde 1.200.000 tondan bahsediyoruz. Yani bunu rekolteye göre ortalama 1 Milyon ton gibi bile düşünseniz bugün o 1 Milyon ton ki ağacında bunu 6 lira seviyelerinde şu an 5.75, 5,50, 5,70, 6, 6,50 seviyesinden gidiyor. Yani sadece şehrimize bir elmadan vatandaşımıza, çiftçimize, köylümüze, üreticimize gelen rakamın aşağı yukarı 6 milyon Lira civarında olduğunu görüyoruz.
Ispartada hayvancılık noktasında da önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bilgiç, 400 ton süt üretimi yapıldığını söyledi.
2000 büyükbaşta günlük olarak 130 ton Soğuk zincirden geçiyorsunuz. 7 -7.50 buçuk çıplak fiyat 20 kuruşta desteklemesiyle birlikte 7.70 satıyorsunuz. Isparta genelinde de 400 ton. Bu demektir ki sadece günlük olarak sizin Süt üzerinden Isparta'ya sağlamış olduğunuz gelir günlük 3 Milyon lira civarında. Yıla baktığınızda da bir yıl içerisinde 1 Milyar liranın üzerinde bir rakamın sadece ve sadece süt üretiminden kaynaklanarak Isparta'ya gelir olarak geldiğini görüyoruz.
Isparta Ticaret Borsası tarafından ilçelerde açılan tescil birimlerinin önemine dikkat çeken Başkanvekili Bilgiç; Başkanımız ifadesinde biz dedi vatandaşı ayağımıza çağırmak yerine hizmeti gününü görmek için hizmeti vatandaşımızın ayağına ayağına götürdük dedi. Yani Eğirdir'de, işte Şarkikaraağaç'da, İşte Yalvaç'ta hizmet salonları, binaları oluşturarak bütün tescil işlemlerini falan hepsini oralarda yapar hale geldik ki vatandaşımızın en ufak bir işiyle ilgili olarak bir tescili ile ilgili vesaire. Kalkıp evrak işleriyle ilgili her seferinde kendi ilçesinden Isparta'ya gelmesinin önünü kestik. Hizmeti onların ayağına götürdük dedi. Gerçekten son derece önemli. Bütün üyelerimiz tarafından da takdir ediliyor. Tescil işlemleri için anladığım kadarıyla zaten bütün ilçelere bütün ilçelere götürüyorsunuz. Yani ilçelere hizmeti götürmek ayrı bir şey. Bunlar son derece önemli şeyler. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.
Önümüzdeki günlerde
Sivil toplum örgütleri de bir seçim atmosferine giriyor. Önümüzdeki seçim döneminde inşallah sizler için, Ticaret Borsamız için üyelerimiz için ve Isparta için hayırlara vesile olmasını
Rabbimden niyaz ediyorum.
” Konuşmaların ardından Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan
Vekili Süreyya
Sadi Bilgiç'e çeşitli hediyeler takdim etti.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1002 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...