“ DAİMA BİR HAYALİNİZ OLSUN VE ONUN PEŞİNDEN KOŞUN”

13 Eylül 2022 16:34

Törene Kolejin kurucusu merhum Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel, kızları Neslihan Demirel ve Nihan Atasagun, TED Isparta Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Yurcu ve uzun yıllar ABD'de ve sınır tanımayan doktorlar grubunda Afrika'da görev yapan TED Isparta Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Opr. Dr. Ziya Çelik ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende ilk olarak müzik dinletisi sunuldu.
Törende ilk olarak geçtiğimiz yıl okulu birincilikle bitiren ve Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini kazanan Hilal Aygül bir konuşma yaptı. Aygül, arkadaşlarına önemli tavsiyelerde bulundu.
Hilal Aygül konuşmasında;
“İstediğiniz yere gelmek için elinizden geleni yapmak demektir. Bu yolda tabii ki zorlanacaksınız. Başarı ve başarısızlık sizi birlikte takip edecek. Bu yüzden bunu unutmayın ve en ufak bir başarısızlıkta, ipleri elinizden bırakmayın. TED Koleji, bu yolda size yardım etmek için her zaman hazırdır. Özellikle öğretmenlerim, müdürlerim bana ve arkadaşlarıma gerek akademik, gerek manevi olarak her zaman destek oldular. Sizler de istediğiniz sürece sizlere her zaman yardım edeceklerdir. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Bunu sakın unutmayın. İpleri başkalarına bırakmayın. Ama o yoldan geçmiş kişilerin tecrübelerini dinleyip, geleceğinizi şekillendirirken kendi kararlarınızı hedeflerinizi ön plana çıkarın, kendinizi tanıyın. TED Kolejinin sizlere sunduğu birçok ayrıcalık var. Bu konuda önerim bunlardan sonuna kadar yararlanmanız yönündedir. Okulumuzun kurucusu Sayın Merhum Şevket Demirel'e ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerine, değerli Müdürlerime, saygıdeğer Öğretmenlerimize ve tabii ki aileme çok teşekkür ediyorum.
Törende uzun yıllar ABD'de ve sınır tanımayan doktorlar grubu ile Afrika ve Dominik'te görevler yapan TED Isparta Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Opr. Dr. Ziya Çelik, öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencilere 'daima hayal edin' tavsiyesinde bulunan Çelik, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ile merhum iş insanı Şevket Demirel'i örnek gösterdi.
TED Isparta Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Opr. Dr. Ziya Çelik konuşmasında; 'Gelecek sizindir, bu memleket bu dünya siz ve sizin gibilerin elindedir. Bunu belki bir mesuliyet diye kabul ederseniz, fakat esasında bu çok gururlu ve kutsal bir görevdir.
Daima hayal edin hiçbir zaman geçmişe kapılıp kalmayın ve hayal ettiğiniz müddetçe istediklerinize kavuşabilirsiniz. Hayal edip, hayale ulaşanlardan birkaç kişiden misal verebilirim. Birincisi kendim. Rize'nin bir dağ köyünde doğdum. Orayı görenler bilir. Evet, çok güzel bir manzara. Fakat ekonomi diye bir şey yok. Onun için bir genç delikanlı olduğu zaman yapılan ilk şey gurbet denilen uzak şehirlere gönderip orada para kazanıp ailesini geçindirmektir. Dünyadaki en iyi tıbbın olduğu Amerika'ya 30 yaşında bir kelime İngilizce konuşmadan gittim. Uzun yıllar geçti. Başarılı olduğumu kabul ederim. Merhum Reisi Cumhurumuz Süleyman Demirel, ilk, orta ve lise okullarını değişik şekillerde yürüyerek bazen de merkep sırtında giderek bitirdi. Mühendis oldu. Reisi Cumhurumuz oldu. Bu okulun kurucusu ve benim de hayatımda idolüm olan Merhum Şevket Demirel, o da aynı yollardan geçti. Böyle organizasyonlar kurdu ve küçük bir şehir olan Isparta'yı Türkiye'nin, Türkiye'nin modern en ileri şehirlerinden birisi haline getirdi. Edirne'den Ardahan'a, Datça'dan Hakkari'ye kadar hepimiz hür ve Cumhuriyetimiz var. Buna başta Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Ordusu ve ellerinde hiçbir şey olmayan en genç en çalışkanlarını 10 sene süren hatta kaybeden Türk milletine borçluyuz. Onların hayalleri olmasaydı biz şimdi belki ben Erzurum'dan buraya vize ve pasaportla gelmek mecburiyetinde kalacaktım. Çocukluğunuzun kıymetini bilin ve faydalanın. Çalışmayı bir iş değil, Oynaş haline getirin. Nasıl olursa olsun dürüstlükten şaşmayın. Ümitsizliğe kapılmayın. Ümitsiz insan hiçbir şey yapamaz. Öfkeye yenilmeyin, öfkeyle kalkan zararla oturur diye Türk atasözünü unutmayın. Daima bir hayaliniz olsun. Hayalinizin peşinde koşun. Geçmişe takılmayın. Teknolojiden faydalanın. Zamanı gelince yuvadan uçun. Mutlu ve başarılı olduğunuz yerde kendi yuvalarınızı kurun. Fakat nereden geldiğinizi kökünüzü asla ve asla unutmayın. Tekrar yeni yılınızı kutlar, hepiniz sevgiyle selamlarım.”
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler düzenlendi Gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1071 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...