Dünya Temizlik Günü´nde Gökçay Mesirelik alanında etkinlik gerçekleştirildi.

19 Eylül 2022 16:29

Gökçay Mesirelik Alanı ve çevresinde Dünya Temizlik Günü dolayısıyla çevreye duyarlı olunması ve çöp atılmaması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Birlikte Temizleyelim' sloganıyla düzenlenen etkinlik oldukça ilgi gördü.
Etkinliğe Türk Hemşireler Derneği İl Temsilcisi Helma Apaydın, İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevreciler ve gönüllüler katıldı.
Katılımcılar Gökçay Mesirelik Alanı ve çevresinde cam, plastik, kâğıt başta olmak üzere tüm atıkları ayrı ayrı topladı ve geri dönüşüme gönderdi. Etkinliğe katılanlara Isparta Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.
Isparta Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Fatih Eti, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Gökçay bölgesinde temizlik çalışması yaptıklarını söyledi. Eti, “Halkımıza teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha duyarlı olduğumuzu gördük. Umarım bu farkındalık daha da artar ve tertemiz bir çevrede yaşamaya devam ederiz” dedi.
Çevre konusunda duyarlılık göstermek için hemşireler olarak etkinliğe katılım sağladıklarını belirten Türk Hemşireler Derneği İl Temsilcisi Helma Apaydın, “Bu duyarlılığın gençlerimiz, yeni nesil, öğrenci ve vatandaşlarımız nezdinde artarak devam etmesini istiyorum. Isparta Belediyesi ile ortak çalışmalarımız var. Bugün de burada birlikteyiz” şeklinde konuştu.
İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz da etkinlik için Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür etti. Dünya Temizlik Günü'nün önemli bir gün olduğuna değinen Korkmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak katılım sağladık ve çevre duyarlılığı konusunda katkıda bulunmak istedik. Topladığımız çöplerle dünyamıza ne kadar katkı yapabilirsek yapalım. Etkinlik için Belediye Başkanımız ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Etkinliğe katılan vatandaşlar ve öğrenciler ise çevre temizliği için daha duyarlı olunması gerektiğini söylediler. Vatandaşlar,
“Bazı vatandaşlarımız burada piknik yapıp, her şeyi yere atıp, toplamadan gidiyorlar. Herkes işi bittikten sonra toplasa daha güzel bir çevre olur. Bu konuda duyarlı olunması gerekiyor çünkü doğamız kirleniyor, belki gelecek nesillere temiz bir dünya bırakamayacağız.
Bu etkinlikle vatandaşlarımız ve sokak hayvanlarına güzel bir doğa bırakmak istedik” görüşlerinde bulundular.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1094 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...