HAYIRSEVER ECZACI HALİT DOĞAN´IN KATKISIYLA yapılan AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ açıldı

2 Ekim 2022 16:30

Açılışa Isparta Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı Fahreddin Gözgün, Isparta Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Isparta Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Esra Nemli Kurtbolat, Eczacı Halit Doğan, Modern Evler Mahallesi Muhtarı Ebru Özbayrakçı ve vatandaşlar katıldı.
Aile sağlığı merkezinin açılışında konuşan il Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, hayırsever iş insanı Halit Doğan'a Modernevler mahallesine kazandırdığı aile sağlığı merkezi için teşekkür etti.
İş İnsanı Halit Doğan'da “Yaptırdığım bu sağlık tesislerinin hizmete girmesinde emekleri olan Sayın Valim Aydın Baruş'a, inşaat esnasında büyük yardımlarına ve ilgilerini esirgemeyen eski Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu'na,
arsa tahsisinde büyük fedakarlık gösteren sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'e ve Sağlık İl Müdürümüz Mehmet Karakaya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.
Benim mesleğim, sağlık. Eşim eğitimci. 42 yıl Eczacılık yaparak bu parayı kazandım ve kazandığım bu parayı sağlık sektörüne yatırdım. Mahalleme yatırdım. Devletin güzide okullarında parasız yatılı olarak okudum. Eğer borcumu bir nebze ödeyebildiysem ne mutlu bana.
8300 yerleşik 2500 öğrenci nüfusunu barındıran Modernevler mahallemizde Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun modern bir sağlık tesisi yoktu. İkincisi Allah Kuran-ı Kerim'de şöyle buyuruyor, 'Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir'. Allah iyilik sevenleri sever. Ali İmran suresi 134. Her canlının yaşadığı ömür bir masal gibidir. Bu ömrün uzun olduğu değil, ne kadar sağlıklı ve mutlu yaşandığı önemlidir. Ömür denen bu yolculukta çok şeylerden vazgeçiyoruz ama vazgeçemeyeceğimiz tek şey sağlıktır. Sağlıklı olduğumuz sürece sizler, bizler dünyanın en zengin insanlarıyız. Allah hepimize yaşam sevinci versin? Bugün hizmete girecek olan bu sağlık tesisinin halk sağlığına mahalleme bir nefes olmasını, bir hayat olmasını diliyorum. Konuşmamı şu dörtlükle bitiriyorum:
Kalan ömre inat, Mutlu sağlıklı yaşamak bir sanat, sevgiye dostu aç kol kanat gerisi teferruat hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Cemil Kılınç ise sağlık ocağına katkıda bulunanlara teşekkür ederek; “Isparta ilimizde sağlıkta Türkiye standartlarının üstünde diyebileceğimiz bir seviyede kişi başına düşen hekim sayısında ve sağlık tesislerinde önemli bir noktadayız. Çok güzel modern Şehir Hastanemiz var. Üniversitemizde araştırma hastanemiz var. Devlet hastanelerimiz var, aile sağlığı merkezlerimiz var. 789 uzman hekimimiz 729 doktorumuz ve diğer sağlık personelimizle birlikte 10 bini aşkın bir sağlık ordusuyla Isparta halkına, hatta civar illere de sağlık hizmeti sunuyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz.
Ülkemizin yaptığı sağlık yatırımlarının yanında hayırseverlerimizin sağlık sektörüne yaptığı katkıları da çok önemli buluyoruz. Açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz. Aile sağlığı merkezimiz 10 bine yakın nüfusu barındıran mahallemize. Birinci basamak sağlık hizmeti sunacak. Yani vatandaşlarımızın ayağına kadar sağlık hizmeti gelmiş olacak. Ben bu değerli hizmetinden dolayı, yatırımından dolayı eczacınız sayın Halit Doğan beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ifade etti” diye konuştu.
Modern Evler Mahallesi Muhtarı Ebru Özbayrakçı da “Isparta'mızın güzide mahallelerinden bir tanesi olan Modernevler mahallemize birinci sınıf hizmet verecek olan Aile Hekimliğimizin yapımında yardımcı olan, bizzat başında bekleyerek gece gündüz demeden takip ederek mahallemiz için en güzelini yapmak için aday olan Halit Doğan Bey'e ve Doğan ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Modern evler mahalle sakinleri, hayırseverleri ile gurur duyuyor. Mahallemize hayırlı olsun inşallah” dedi.
HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1001 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...