ITSO ve ITB Başkanları Elma Bahçelerinde üreticilerle buluştular

14 Ekim 2022 16:48

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin ve beraberinde Yönetim Kurulu ile hasat sezonu devam eden elma bahçelerini ziyaret etti.
Bu yıl elma hasadından 950 bin ton ile 1 milyon ton rekolte beklendiğini belirten Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, " Isparta'mız için elma hasat döneminde bir üreticimizin bahçesindeyiz şu anda. Isparta'da 2021 yılında üretilen Elma 1 Milyon 130 Bin ton. Bu yıl beklenen rekolte 950 ila 1 Milyon ton arasında bekleniyor. Ama kalitemiz bu sene daha iyi. 2021 de yine ihracat rakamımız 130 bin ton. 2022'de bu tarihe kadar olan rakam 150.000 tonlarda. İnşallah Odamızla el ele vererek bu rakamları daha yüksek seviyelere çıkarmak için çalışacağız. Buradan ben üreticilerimize, tüccarlarına, ihracatçılarımıza bereketli bir sezon diliyorum.
Çünkü onlar kazandıkça kazanan Isparta olacaktır. " dedi.
Isparta Elmasının pazarlanması noktasında önemli çalışmalar yapacaklarını belirten ITSO Başkanı Metin Çelik, “Elma hasatımız başladı. Borsamızda birlikte dedik ki en azından bi bereketli olsun diyelim, hayırlı olsun diyelim. Bol ve güzel kısmetler olsun diyelim dedik ve bugün elma bahçelerimizdeyiz. Elma her zaman diyoruz Isparta ekonomisi için çok önemli bir şey. Isparta ekonomisinde çok yükseklerde yani ihracat sıralamamız da bizim dördüncü kalem elmamız. Meyve sektörümüz olaraktan çok güzel bir yerdeyiz. Yaklaşık Türkiye'de üretilen 3 elmanın 1 tanesi Isparta'dan diyoruz. Üreticimiz sağ olsun büyük emeklerle giriyor, büyük çabalarla elmasını meyvesini üretiyor. Ama burada pazarlama konusunda eksiklerimiz var diyoruz. Bu konuda da inşallah daha önce de söyledik Borsamızda birlikte güzel çalışmalar yapıp ürettiğimizin katma değerini artırarak Ispartamıza güzel şeyler, üreticimize güzel hizmetler yapacağımız için burada bulunuyoruz, inşallah bereketli olsun, hayırlı olsun diyorum.”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1077 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...