SDÜ´ de Genç Eczacılar Beyaz Önlüklerini Giydi

19 Ekim 2022 16:21

Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile Süleyman Demirel Üniversitesinin genç eczacıları beyaz önlüklerini giydi.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören, Akademik Oda Orkestrasının müzik dinletisi ile başladı.
Etkinliğin açış konuşmasını Isparta Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Esra Nemli Kurtbolat yaptı. Genç meslektaşlarını selamlayarak sözlerine başlayan Kurtbolat, öğrencilerin hayatlarının en özel anlarını yaşadıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “Üniversite yıllarınız hayatınızın en özel yılları arasında yer alacak. Bu yılları iyi değerlendirin. Ülkemizin geleceği için hep birlikte çalışıyoruz. Kendinizi tanıyarak, hayatı keşfederek mesleğinize donanımlı bir şekilde başlayın.”
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız ise “Beyaz Önlük Töreni”ni geleneksel hale getirmeyi planladıkları belirterek bugünkü törende birinci sınıf öğrencilerinin saflığın, temizliğin, adaletin temsilcisi beyaz önlüklerini giyeceğini söyledi. Prof. Dr. Yıldız, öğrencilere “Beyaz önlüklerinizi size yakışır şekilde onurla taşıyacağınızdan eminim.” diye konuştu.
Açış konuşmalarının ardından eczacı adayları, beyaz önlüklerini giydi.

Bu haber 1101 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...