SDÜ´de Akademik Oda Orkestrası Demirel´in sevdiği eserleri seslendirdi

2 Kasım 2022 16:47

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Akademik Oda Orkestrası Süleyman Demirel'in sevdiği eserlerden oluşan bir müzik dinletisi sundu.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, bu yıl 30'uncu yaşını kutlayan Süleyman Demirel Üniversitesinin bu kapsamda hazırlanan logosu hakkında bilgi vererek “Üniversitemizin 30'uncu Yıl Logo Tasarımı Yarışmasında birçok öğrencimizin tasarımı yarıştı. Süleyman Demirel ve onunla özleşen şapkasının yer aldığı tasarım birinci seçildi. Şapka demek modernlik demek, şapka demek çağdaşlık demek. Çağdaşlık, içinde bulunduğunuz dönemin ruhunu yansıtmak demek. Şapka aynı zamanda iletişim, simgeleşmek demek. Simge demek de hafıza demek, nereden geldiğini unutmamak demek. Bu da bize Sayın Süleyman Demirel'i hatırlıyor.” dedi.
Şapkayı birçok amaçla kullandığımızı vurgulayan Prof. Dr. Dulupçu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in şapka ile “Düşüncelerinizi yani üniversiteleri koruyun” mesajını verdiğini söyledi.
Süleyman Demirel'i çok özlediklerini dile getiren Isparta Milletvekili Aylin Cesur ise Demirel'in en fazla önem verdiği değerin “vefa” olduğunu belirtti. Cesur, Demirel'in adını taşıdığı Süleyman Demirel Üniversitesinin birinciliklere imza atmasını istediğini vurgulayarak
“Ömrü boyunca çok büyük başarılara imza attı. Süleyman Demirel,
Cumhuriyet “benim” demiştir. Cumhuriyetin verdiği fırsat eşitliği ile İslamköy'den Çankaya'ya ulaşmıştır.” dedi.
Konuşmaların ardından Piyanoda Aybuse Tilbe Kaynak'ın yer aldığı solistliğinde
Soprano Ayşe Yılmaz'ın bulunduğu Akademik Oda Orkestrası konserine geçildi.
Konserde Süleyman
Demirel'in sevdiği eserler seslendirildi.
•HANDE KURT

Bu haber 1080 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...