Resmi İlan // V: 01703846

6 Ekim 2022 10:02

T.C.ISPARTA İCRA DAİRESİ
2021/2297 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Isparta İli, Merkez İlçesi, 8277 Ada, 178 Parsel, Gazikemal Mahallesi, 2.Kat- 6 Nolu Bağımsız Bölüm, Arsa pay/Payda: 124/1400, Bağ. Böl. Nitelik : Mesken, Ana Taş. Nitelik : Bodrum Zemin Bir Dükkan daire ve Dört Normal katlı sekiz daireden ibaret Kargir apartman, Ana Taş. Yüzölçüm: 278,72m², bağımsız bölüm zemin tipli, 24514878 zemin nolu, 3/125 cilt/sayfa nolu tam hisseli taşınmazın satışıdır.
Satışa konu taşınmaza ilişkin özellikler bilirkişi raporunda aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.: Yakın çevresi konut altı ticaret kullanım fonksiyonlu gelişmiştir. Bölge yapılaşma karakteristiğini 5 katlı apartman tipi yapılar oluşturmaktadır. Orta ve üst gelir grubunun talep gösterdiği bölgede Valilik, Tarihi Üzüm Çarşısı, Bedesten Kapalı Çarşısı, Tuhafiyeciler Sitesi ve Iyaşpark Otel bulunmaktadır. Planlı yapılaşmaya sahip bölgenin (yol, su, elektrik, doğalgaz, kanalizasyon) altyapısı tamamlanmıştır. Şehir merkezine çok yakın mesafede ticari hareketliliğin yoğun olduğu bir bölgede yer alan taşınmaza ulaşım kolaydır. Taşınmaz 1.derece deprem bölgesinde konumludur.
Ana Taşınmaz Özellikleri : 8277 Ada (eski 407 ada) , 178 Parsel, 278,72 m² arsa üzerine, 3-B yapı sınıfında, bitişik nizamda inşa edilmiş bir adet yapı yer almaktadır. Ana taşınmaz bodrum + zemin + 4 normal kattan oluşmakta olup dış cephesi akrilik esaslı dış cephe boyası ile boyalıdır. Bina girişi 1316 sokağa bakan güney doğu cepheden ve zemin kattan sağlanmaktadır. Bina giriş kapısı demir doğramalı ve camlıdır. Merdivenler mermer kaplı olup demir doğrama üzeri ahşap kaplama korkulukludur. Bina asansörlü olup ısınma doğalgaz ile sağlanmaktadır.
Bağımsız Bölüm Özellikleri : Konu taşınmaz onaylı mimari projesine göre ana taşınmazın 2.normal katında, bina girişine göre sol tarafta asansörün tam karşısında konumlu olan meskendir. Güneydoğu ve güneybatı yönlere cepheli olan taşınmaz 2.normal kattasalon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası, mutfak, antre, y.holü, Lavabo-Wc, banyo ve 2 adet balkondan oluşmakta olup projesinde brüt 129,00m²(net 110,00m²) yüzölçümlüdür. Taşınmazın kapısı kapalı olması sebebiyle saha incelemeleri dışarıdan yapılmış olup projesine uygun olduğu kabul edilmiş, iç özellikleri hakkında bilgi verilememektedir. Dışarıdan yapılan tespitlerde mesken olarak kullanıldığı gözlemlenmiştir.
Taşınmazın İmar Durumu : Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 20.09.2021 tarih ve E-23268 Sayılı yazılarına göre 8277 ada (eski 407 ada) 178 parselüzerindeki taşınmazın yola mesafesi 0 metre, inşaat cephesi 11,06m, inşaat derinliği 23,49m, saçak seviyesi 15.30m, mevcut imar planına göre Konut Altı Ticaret alanı içerisinde yer almakta olup yapılaşma koşulları Blok Nizam 5 kat olarak belirlenmiştir.
Proje, Yapı Ruhsatı, Yapı Kullanma İzin Belgesi: Taşınmazın Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Arşivinde bulunan 02.02.1994 tarih onaylı mimari projesine göre taşınmazın kat, kattaki konumu ve alan bazında uyumlu olduğu kabul edilmiştir. Taşınmazın Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından17.02.1994 tarih 2/59 sayılı yapı ruhsatı ve 16.06.1995 tarih 3/118 belge nolu yapı kullanma izin belgesi (iskan) düzenlenmiştir. Keşif tarihi ve yapı kullanma izin belgesi tarihi dikkate alındığında bina 2021-1995 = 26 yıllıktır. Detayı bilirkişi raporunda mevcuttur.
Adresi : Gazikemal Mah. 1316.Sokak Simge Apt. No:25 Kat:2 D:6
Isparta Merkez / ISPARTA
Kıymeti : 480.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında yazılı olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 01/12/2022 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 28/12/2022 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : İstiklal Mahallesi Hacı İbrahim Parlar Cad. No: 56 Isparta İcra
Müdürlüğü Satış bürosu önü- Merkez/ISPARTA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/2297 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/10/2022
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Bu haber 1353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...