Akkent Mahallesi Düğün Salonu ve Dersliklerin yer aldığı MODERN SOSYAL TESİSE KAVUŞTU

4 Kasım 2022 16:38

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in talimatıyla yıllardır mahallelerde bakımsız olan sosyal tesisler tek tek elden geçirilirken, bazı mahallelere de ihtiyaçlar doğrultusunda yeni sosyal tesisler yapıldı, nüfusu ardan bölgelerdeki sosyal tesislerde günümüz şartlarına uygun hale getirilerek genişletildi. Daha önce tek kat olarak 215 metrekare alana sahip Muzaffer Türkeş Mahallesi Sosyal Tesisi bir kat ilave edilerek, 400 metrekareye çıkarılarak daha modern bir hale getirildi. Mevcut sosyal tesislerin de çatıları ve olukları değiştirilirken, mantolama çalışmaları ve bina boyama işlemleri yapıldı.
Isparta Belediyesi tarafından bazı mahallere yeni sosyal tesisler inşa ediliyor. Ayazmana-Vatan Mahallelerinin ortak kullanıma sunulacak olan sosyal tesisin tamamlanmasının ardından Akkent Mahallesinin yıllardır büyük bir umutla beklediği sosyal tesisin inşaatı da tamamlandı. İnşaatın tamamlanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Akkent Mahallesi Sosyal Tesisi etrafında çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
2 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen Akkent Mahallesi Sosyal Tesisi 798 metrekare oturum alanlı toplam 2 bin 708 metrekare inşaat alanına sahip. Bina içerisinde zemin katta 6 adet dükkan, üst katta 611 metrekarelik düğün salonu ile birlikte 8 adet derslik ve idare ofisi bulunuyor.
Akkent Mahallesi Muhtarı Bekir Çevikbaş, 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yaptığını belirterek, yıllardır mahallelerine sosyal tesis yapılması için umutla beklediklerini söyledi. Geçen 2 dönemde bu umutlu bekleyişlerinin gerçekleşmediğine değinen Çevikbaş, “Sağ olsun sayın belediye başkanımız sosyal tesisin mahallemizin önemli problemlerinden biri olduğunu gördü ve gerekli talimatları vererek inşaatı başlattı. Şimdi hizmete açılacağı günleri bekliyoruz. İnsanlarımız burada birlik ve beraberlik içerisinde birbirleriyle tanışma imkanı bulacaklar. Eskiden bu imkanlar yoktu. En azından oturabilecek yerlerimiz olacak. Mahallemize gelen birisini 'bir çay içelim' diye götürebileceğimiz bir yerimiz olacak. Ama bugüne kadar hiç böyle yerimiz olmadı. Ayrıca düğün salonumuz da olacak. Mahalle olarak çok mutluyuz. Mahalle halkımızla nerede karşılaşsak heyecanlarını paylaşıyorlar. 'Başkanımızdan çok memnunuz, sağ olsun, var olsun.
Bize bu iyilikleri yapıverdi' diyorlar” ifadelerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in şehre güzel hizmetler kazandırdığını kaydeden Muhtar Bekir Çevikbaş,
“Biz gidişattan memnunuz. Başkanımız Isparta'mıza güzel hizmetler yapıyor. Yıllar önce Andık'a birkaç kez gittim, piknik yaptım. Çünür Tepesine vaktiyle çıktık. Oralar kötü görünümdelerdi. Buralar şehrimize cazibe alanları oluşturacak. Isparta'nın çehresi değişiyor. Mehmet Tönge Altgeçidi açılıyor. Ulaşımımız rahatlıyor. Bunlar şehrimizde yaşayan herkes için önemli hizmetler. Başkanımıza ve ekibine şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 1022 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...