“ Memurlarımızın haklarının korunup geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız”

7 Kasım 2022 16:40

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, il ziyaretleri kapsamında Isparta'ya da uğradı ve çeşitli ziyaretlerde bulundu. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş'ı Tuhafiyeciler Sitesindeki ofisinde ziyaret eden Genel Başkan Güney, memurların hak ve menfaatlerinin korunması adına önemli mesajlar verdi.
Beraberinde Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Ulu, TÜRKAV Şube Başkanı Ahmet Kaya, Türk-Büro Sen ISPARTA Şube Başkanı Ahmet Aydemir ve Başkan Yardımcısı Gali Galip Duru, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hilmi Yılmaz ile birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş'ı ziyaret eden Genel Başkan Türkeş Güney, 12 yıldır memurların haklarını koruma adına toplu sözleşme masasında oturan Memur-Sen'in yerine 2023 de masada kendilerinin olmak istediklerini kaydetti.
Türk-Büro Sen'in Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bir sendika olduğunu hatırlatan Genel Başkan Güney, “Bizim amacımız kırmadan; dökmeden yasaların bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde memurlarımızın hakkını aramaktır. Hem Devletimize hem de milletimize sahip çıkacağız. Bilindiği gibi memurların toplu sözleşme görüşmeleri 2 yılda bir yapılıyor. 12 yıldır bu masada Memur-Sen oturuyor ve toplu sözleşme görüşmelerini yetkili sendika olarak onlar yürütüyor. 2023 de bu masada biz olmak istiyoruz. Çünkü memurlarımızın sorunları çözüm bekliyor. Biz memurlarımızın haklarının korunup geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burada elimizin daha güçlü olması için Toplu Sözleşme masasına oturmak zorundayız. Memurlarımızın yemek yardımlarının ayni değil nakdi olarak yapılmasını istiyoruz ve yemek yardımlarının artırılmasını talep edeceğiz. Promosyon konusunda çok büyük sıkıntılar var, bunların çözümlenmesini istiyoruz. Gelir dağılımında adaletsizlik var, memurlarımıza da işçiler gibi yemek yardımı yapılsın istiyoruz. Memurlarımıza da kira yardımı yapılmalıdır, 3600 ek gösterge konusunda yaşanan sıkıntıların da giderilmesi için uğraş vereceğiz. 3600 ek gösterge düzenlemesi TBMM'ye ilk geldiğinde sadece 4 meslek grubunu kapsıyordu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu konuda çok mücadele ettik. TBMM'de komisyon çalışmalarına katılarak, düzenlemenin içine diğer ünvanlarında dahil edilmesini sağladık. Ancak bu yeterli değildir. Biz GİH ve THS'de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu tüm personelin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edilmesini, öğrenim durumu itibari ile düzenlemeye dahil edilemeyenlerin ise MİT, Emniyet, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında olduğu gibi 3600 ek göstergeden faydalanamayanlara yapılan 1200 TL'lik artıştan faydalandırılmalarını istiyoruz. Sözleşmeli personel statüsünün kaldırılmasını ve tüm personelin kadrolu olmasını istiyoruz. Bu ve buna benzer sorunların çözümü noktasında biz diyoruz ki
2023 de yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde masada Türkiye Kamu-Sen ve Türk-Büro Sen olmalıdır.
Bunun için illeri ziyaret ederek bu konudaki düşüncelerimizi sendikalarla görüşerek anlatıyoruz, hem de hizmet kolumuza bağlı kurumlarda çalışanları ziyaret ediyoruz.”
YEREL BASININ
YANINDAYIZ…
Ziyarette kendilerinin her zaman yerel basının yanında olduklarını belirten
Türk-Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, yerel basının her zaman kamu çalışanlarının sorunlarını kamuouyunda yer alması ve gündemde tutulması adına önemli bir görev üstlendiğini kaydederek bundan dolayı Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş'a teşekkür etti.
IGC Başkanı Baş'da,
ziyaretlerinden dolayı Genel Başkan Güney ve diğer sendika temsilcilerine teşekkür etti
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1009 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...