“ORTAK AKILLA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ, HER TÜRLÜ TEKLİFE AÇIĞIZ..”

10 Kasım 2022 16:20

2023 yılının ortalarında Otogar kısmının tamamlanarak hizmete gireceğini aktaran Başkan Başdeğirmen, otogar alanının dışında kalan kısmın ise yaklaşık 30 bin metrekarelik kapalı alandan oluştuğunu dile getirdi. Başdeğirmen, “Bu kapalı alanı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası başkan ve yöneticileri ile 'burada ne yapılabilir, hangi fikirlerle yürüyebiliriz, birlik beraberlik içerisinde olarak bir yatırım düşünülebilir mi?' noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Belediye olarak bizlerde her türlü teklife açığız. Kiralamak isteyene kiralama, satın almak isteyene satma veya beraberlik içerisinde bir yatırım yapılacaksa beraber yatırım yapma. Arkadaşlarımızın da ortak fikirleri burada çok güzel ilkokuldan üniversiteye kadar bölümleri olan özel bir okul kompleksi yapılabileceği, yine güzel bir hastane veya sektörel bazda bir kümeleşme olabileceği noktasında. Burası AVM olarak yapılan bir proje. AVM olarak mantıklı bir yaklaşım bulunmuyor. Burada yap-işlet-devlet, kiralama olabilir, hep beraber yatırıma ve tekliflere açığız. ITSO'muzla, ITB'mizle bunları paylaştık, beklentimiz Ispartalı yatırımcılarımızla eğer bunu çözemiyorsak, herhangi bir proje alamıyorsak Isparta dışından farklı yatırımcıları buraya getirebilir miyiz? Isparta dışından da iş insanlarıyla, iş birlikleriyle bu kişileri buraya davet etmek. Yeni fikirler ortaya konabilir. Burası bizim bir değerimiz, Isparta'mızın bir mülkü. Bunu hep beraber değerlendirerek şehrimize kazançlı hale getirmemiz lazım. Buranın hareketlenmesi bir ticaret yapılması Isparta ekonomisine katkı sağlayacaktır. Çünür bölgesindeki yeni yapılanmalara da destek verecektir. Binanın altında 800 araçlık bir otopark var, toplamda 61 bin metrekare arazi olan bir bölgedeyiz. En kısa zamanda burayı faydalı hale getirmek istiyoruz. Yapmış olduğumuz yerlerdeki çatıları faydalı hale getirdik. Üzerlerine güneş enerjisi panelleri koyarak burada kendi elektriğini üretmesini sağlayacağız. Altındaki otogarımızı bitiriyoruz, yakın zamanda onu çalıştıracağız. Diğer alanların faaliyete geçirilmesi noktasında tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın bizlere destek vermesini ve yatırımcılarla bu konuda girişimlerde bulunmalarını arzu ediyoruz” dedi.
Yeni otogar alanı ve AVM kısmının büyük bir alandan oluştuğunu ve bunun çok iyi bir şekilde plan ve programlamasının yapılması gerektiğine değinen ITSO Başkanı Metin Çelik, “Isparta'mızda tekrar bir AVM açılması ticari açıdan ne getirir ne götürür bilemiyorum. Burada yapılacak çalışmalarda esnafımızı mağdur etmemek gerekir. Burada yapılacak çalışmalarda belediyemize yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız.
İnşallah girişimcilerimiz burayla ilgilenirler, biz kendilerine gereken bilgileri aktaracağız, güzel şeyler çıksın.
Hem Isparta'mıza hem bölgemize hizmet eden bir alan olsun. Bize düşen ne ise yapmaya hazırız.”
Tesisi gezdiklerini ve yapılması gereken çok şeylerin olduğunu söyleyen ITB Başkanı Hüdai Şahin
“Sayın başkanımız durumu özetledi. Biz de Borsa yönetimi, meclisi olarak belediye başkanımızın yanındayız.
Elimizden ne geliyorsa, olması gereken nokta neyse, kazanan Isparta olması için gereken çabayı sarf edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 984 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...