“5 yaşta Isparta´da Okullaşma oranı yüzde 90.2

10 Kasım 2022 16:21

İl Genel Meclisi'nde bütçe görüşmeleri sürüyor. Bütçe görüşmeleri esnasında İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, meclis üyelerine eğitim yatırımlarına ilişkin bir brifing sundu.
İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin'in başkanlık yaptığı toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er'de katıldı.
Isparta'da zorunlu olmamasına rağmen 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 90.2 olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, “Genel dağılımlarına baktığımız zaman ağırlığımızın anaokulu ve ilkokul olduğunu sizler de müşahade ediyorsunuz. Şu anda anaokulunda zorunlu olmamasına rağmen okullaşma oranımız % 90. 2. Yani her şehrimizde 5 yaşındaki 100 çocuktan biz 90 tanesini şu anda anaokulu eğitimi veriyoruz. Bununla birlikte 4 yaş ve 3 yaş eğitimlerimizde var. 7.500'e yakın okul öncesi eğitim gören öğrencilerimiz var. Tabii bakanlığımızın 2023 vizyonuyla beraber okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına doğru gidişine hep birlikte izliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu süreçle ilgili bir karar alındığı zaman bir mesele netliğe kavuştu zaman şehir olarak buna hazır olmayı altyapı olarak bu sorunumuzu tamamlamış olmayı hedefledik. Bu açıdan ağırlığımız burada anaokulları olduğunu görüyorsunuz. Gelecek eğitim öğretim yılında biz bütün ana okullarımızın Eylül'de faaliyete geçmesini hedefledik ve bütün çalışmalarımızda bu çerçevede ilerliyor. ”
Okulöncesinde öğretmen problemimiz yok
Yaz aylarında yaptıkları çalışmaların ardından 40'ın üzerinde ana sınıfı açtıklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Baydur, “Yaz boyunca ana sınıfa açılabilecek bütün mekanları inceledik. Okullarımızı, köylerimizi, mevcut yapılarımızı hepsini gözden geçirdik ve kırkın üzerinde ana sınıfı açtık ki bize şu katkısı oldu. Nüfus yoğunluğumuz çevre illere göre daha az olmamıza rağmen Eylül ayında ilk atamada ana sınıfı öğretmen sayımız 30 öğretmenle çevre illerin hemen hemen 2 katı kadar yeni öğretmen almış olduk. Buradaki amacımız şuydu, gelecek yıl eğer biz 5 yaşı zorunlu hale getirirsek öğretmen problemi yaşamayalım. Bu altyapımızı şimdiden tamamlayalım ve ücretli öğretmen ihtiyacı olmadan kadrolu öğretmenlerimizle bu meseleye, eğitim öğretim meselesini daha sağlıklı bir şekilde götürelim, hedeflemiştik. Bundan dolayı gerçekten ben insan kaynaklarımıza da altyapıdan dolayı da inşaat büromuza teşekkür ediyorum.” dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...