“Millet Bahçesi hareketli, yaşayan bir bölge olacak”

15 Kasım 2022 16:34

Isparta'da 86 bin metrekare alandaki Millet Bahçesindeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Türkiye'de ilk kez Isparta'da aktif bir tren garına Millet Bahçesi inşa edilmiş olacak. Alan içerisinde bulunan tarihi yapıların restorasyonu devam ederken, peyzaj düzenleme çalışmaları da sürüyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yüklenici firma yetkilileriyle birlikte Millet Bahçesi ile taş ve ahşaptan oluşan 300 kişilik cami inşaatında çalışmaları yerinde inceledi, yapılacaklara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 86 bin metrekare alanda inşa edilen Millet Bahçesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'ya bir hediyesi olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Millet Bahçeleri Cumhurbaşkanımızın önemsediği ciddi projelerden bir tanesidir. Burada tüm bireylerin istifade edebileceği bir alan oluşuyor. Isparta'mızda böyle bir alan oluşturulmasından dolayı çok mutluyum. Bizim dönemimizde yapılması da bizim açımızdan çok önemli” dedi.
Uzun yıllardır şehirdeki tarihi alanlar ve tarihi yapıların dikkate alınmadığını ifade eden Başkan Başdeğirmen, Tren Garının etrafının daha önce kötü bir durumda olduğunu söyledi. Vatandaşların şehirdeki tarihi alan ve yapıların nereden nereye geldiğini görmesi gerektiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Buralara insanlarımız gelemiyordu, geçemiyordu. Bu alanlar vatandaşlarımızın kullanım alanları değildi. Şimdi buraları görünce mutlu oluyorum. Bir Ispartalı olarak buraları görünce mutlu olmamak mümkün değil. Ben bu memleketin çocuğuyum, vatandaşlarımız bu memleketin insanları. Ama önceki hali içler acısıydı. Buraya el attık, çok güzel işler yapılıyor. Eski binalar restore ediliyor, kafeler yapılmış. Çocuklarımızın ailelerinin vakit geçirebileceği güzel alanlar var. Çok şükür bunları Rabbim bize nasip etti. Az bir zaman kaldı. Kısa zaman sonra buraları vatandaşlarımızın hizmetine açacağız ve burada güzel zamanlar geçirecekler” görüşlerinde bulundu.
Millet Bahçesi'nin aktif bir tren garına yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tren seferlerinin de devam ettiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Çayımızı, kahvemizi içerken yandan trenin geçmesi güzel bir şey.
Burası hareketli, canlı, yaşayan bir bölge olacak. Sayın Bakanımız şehrimize geldiğinde dile getirmişti, Türkiye'de ilk kez aktif bir tren garına Millet Bahçesi yapıyoruz. En önemlisi de bu. Burada sadece binalar tarihi değil. 100 yaşında ve daha büyük ağaçlarımız da var bizim.
Ağaçlarımız da tarihidir. Müteahhit de buraya 30 bin adet bitki, ağaç ve çiçek dikti. Burayla beraber güzel sürprizlerimiz var. Vatandaşlarımız 'biz Isparta'da mıyız?' diyecekler. Öyle güzel hizmetler yapıyoruz. Burayla beraber onlar da 2023 yılında hizmete girecek inşallah” dedi.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 995 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...