“Bizim şu an en büyük derdimiz yukarıyı yakalamak ve puan serisi yapmak”

15 Kasım 2022 16:35

Türkiye 2. Futbol Ligi Beyaz Grupta mücadele eden Ispartaspor'da 4-0'lık Nazilli Belediyespor galibiyeti sonrasında Teknik Direktör Hakan Yılmaz, Yönetici Serkan Demirsöken, futbolcular Bahadır Yıldırım ve Erdem Seçgin basın toplantısı yaptı.
Teknik Direktör Hakan Yılmaz Nazilli Belediyespor galibiyetini değerlendirerek sözlerine başladı:
“Bizim işimiz henüz yeni başladı. Biz kırmızıdan çıkmak için değil, çok çabuk şekilde hedefe doğru ivmelenmemiz lazım. Çocuklarımız da bugün toplantımız var. Saat 14:00'ta takım toplantımız, analiz, toplantımız orada da ifade edeceğiz. Yeni başladık ancak daha büyük bir ünlemle devam etmemiz lazım.
Bizim bundan önceki oyunsal formasyonunda takımın total pasının 200 civarında olduğunu gördük. Yani takımın 90 dakika boyunca pas sayısının 200 civarında olduğu görmüştük verilerde. Bu maç özelinde ilk yarı itibariyle 45 dakikalık dilimde 210 pasımız var. Yani ilk yarıdaki pas sayımızı söyleyeyim. 210 muhtemelen bu pas sayımız ikinci yarıda değerlendirdiğiniz aradaki fark muhtemelen % 100 civarında olacaktır. Bu bizim önde kalmamızı daha çok pozisyon etmemizi sağladı ama yetmez takımın daha oyununun gelişmesi lazım. Bu oyun ve devamı bizi ligde tutacaktır rahat rahat ligde tutacaktır. Ama hep söylediğim gibi bizim amacımız ligde kalmak değil. Bu oyun bizi ligde tutar, ama bu oyun bizi şampiyon yapmaz. O yüzden oyunun büyümesi lazım. Realist düşünmemiz lazım ve gerçekçi olarak acımasızca bunu ifade etmemiz lazım.
Bizim şampiyonluğa giden hedefe giden yoldaki oyunun temasının sertliğinin, tempo devamının krize girmemesinin, oyunun krize girmesinin sallandığınız dakikaların daha da azalması lazım. Takım bundan şu an mutlu evet ama şunu da biliyoruz, bu oyun yetmez.
Bizi hedefe götüren yolda mutlaka oyunun daha da gelişmesi lazım”

“OYUNCULARIMIZ BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTILAR”
Sezon başından bu yana yaşanan sakatlık sorunlarının devam ettiğini ve Fatih Cerlek'in sakat sakat oynadığını dile getiren Yılmaz, “Evet, şu an itibariyle sakat sayımız sekize ulaştı ve bunların tamamı daha önce ki oyunsal formasyonunda ilk 11 oynayan kadroyu dolduran oyunculardı. Şimdi ben artık bu konunun çok konuşulmasını istemiyorum. Görünen o ki, fiziksel problem problemlerimiz devreye kadar devam edecek. Biz mümkün olduğu kadar arızayı gidermeye çalışıyoruz. Fatih için de şunu söyleyebilirim, Tuzla maçında arıza oldu, oyundan çıkmak istedi ama yine parkımız boş olduğu için oynadığı mevkisi olarak devam ettirdik. Bu maçta da 45.7 te takım kaptanımızı kaybettik. Bir tansiyon problemi yaşadı. Onu çıkartınca usta oyuncu diyebileceğimiz mevkide bir tek o kaldı. Diğer hocanın sakat biliyorsunuz Muhammet Aran, İsmet kavuştu. Kulübede başka stoper yoktu. Değişimde oyuncu kullandık zaten. Fatih biliyorsun orta saha oynuyor orada fedakârca devam etti, hatta atmıştı yanıma geldi, hocam gitmiyor dedim. Devam etmen lazım, çocuk devam etti ona dedim ki yani geçmişte alacağım işi bitirelim, 30 olduktan sonra ancak çıkartabilirim seni dedim. Maç krize girebilir çünkü oradaki olabilir, oyun krize girebilir. Ben bunu çok net olarak söyleyebilirim. Bunun kompleksini yaşamıyoruz çünkü biz. Bak dedim, 3-0 bulmamız lazım. Sonra yapacağım.3-0 bulduktan sonra 10 dakika daha devam ettirdim ne olur ne olmaz diye. O da sağ olsun fedakârca devam etti ama kaybettik Fatih'i galiba 2 hafta yok. Zafere giden yolda boğazların tedavi edilebilir.
“ŞİMDİ ARTIK PUAN SERİSİ LAZIM”
Bursaspor maçıyla da ilgili konuşan Teknik Direktör Yılmaz, “Şimdi artık şuan galibiyet serisi lazım. Bize şu andaki en elzem derdimiz yukarıyı yakalamak ve puan serisi yapmak. Bu olmazsa galibiyetler çok şey ifade etmeyecektir. Bursa'da bunun devam etmesini istiyoruz. Takımda daha çok istiyor. Şu anda takımda aynı çizgide olmamızın nedeni birlikte düşünmemiz. Onlar da en az şehir kadar istiyorlar. Hatta işin var bu cümleyi takım toplantısına söyleyecektim. Takım kazanmayı o kadar özlemiş ki, hatta o kadar unutmuş ki çocuklar nasıl sevineceklerini bilemediler. Yani bir de orada seviniyor, biri orada seviniyor. Selfie yapmak için toplamaya yani sevincin de unutulduğu anlar oluyor işte böyle aynı şehir gibi ama birlikte sevinmeyi de öğreneceğiz inşallah” diye konuştu.
Futbolculardan Erdem Seçgin ve Bahadır Yıldırım ise kötü günlerin geride kaldığını belirterek, “Hakan Yılmaz hocamızla birlikte çıkışa geçtik. Daha güzel günler bizi bekliyor. Galibiyeti taraftarımıza armağan etmek istiyoruz” dediler.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 970 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...