“Davraz’da sezonun başlaması ile bu sayılar daha da artacaktır”

21 Kasım 2022 15:45


Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Göçer, 2022 yılında Isparta'yı ziyaret eden turist sayısını açıkladı. Kentte Kasım ayına kadar 350 bin konaklamalı turistin Isparta'da ağırlandığını belirterek, bu sayının günübirlik ziyaretçilerle birlikte 950 bine kadar çıktığını söyledi.
2023 yılı Turizm faaliyetleri planlarının da başladığını ifade eden İl Müdürü Göçer, " Isparta'da malumunuz yoğun bir pandemi sürecinden sonra 2022 yılı içerisinde şu ana kadar Ekim başı istatisliklerimize göre yaklaşık 350 bin turist kaybımız var ve bunun içerisinde günübirlik turistlerimiz yok. Gül ve lavanta döneminde jandarma vasıtasıyla tespit ettiğimiz sayılara göre gülde, lavanta da yaklaşık 90 bin araçla 350 – 400 Bin bandında da günübirlik ziyaretçi aldık.
Ayrıca Davraz'ın geçen yıl Ocak Ayı istatistiklerine baktığımız zaman 23 bin turnike oradaki telesiyej kullandığını ve 200 bin kadar da toplamda günübirlik ziyaretçi aldığımızı biliyoruz istatistiksel manada.
Isparta'da önceki yıllara baktığımızda turizmde özellikle konaklama sayısının arttığını, bundan da önemlisi konaklama sayısının belli aylara, yani Haziran, Temmuz, Ağustos yerine diğer boş geçen aylara da yayıldığını gördük. Bu tip çalışmaları bundan sonra da yani 4 mevsim 12 ay Turizm faaliyetlerini artırarak devam ediyoruz. Bu şekilde de ilimizdeki konaklama sayılarını en üst düzeyde ama 12 aya yayarak tüm ilçelerimizde turizm faaliyetleri yapmak üzere bir planlama yapıyoruz.
2023 yılı planlamaları kapsamında ilimize biz yakın bölgeden başlayarak işte Afyon, Antalya, Denizli, Kütahya, Adana, Akdeniz bölgesi ve özellikle bu Göller Ekspresinin seferlerinden sonra da İzmir Bölgesi Tursab Temsilcilerini, Tur Operatörlerini ve acentaları çağırdık. Bu yıl içerisinde introlar yaptık, Isparta'yı anlattık, dönüşleri de çok olumlu oldu. İnşallah Davraz sezonuyla beraber önümüzdeki yıl bu sayıların belli bir miktarda artarak devam edeceğini umuyoruz." diye konuştu
•HABER MERKEZİ

Bu haber 952 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...