ISPARTASPOR´DA GÖZLER DERBİDE “12. ADAMA İHTİYACIMIZ VAR”

22 Kasım 2022 16:28

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, kaleci Furkan Bekleviç ve futbolcu Halil Duman, düzenledikleri basın toplantısında tüm sporseverleri Pazar günü Afyonspor'la oynanacak derbi maça davet etti.

Türkiye 2. Futbol Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Isparta 32 Spor'da hafta sonu oynanacak Afyonspor maçı öncesinde moraller yerinde. Bursaspor'u deplasmanda deviren pembe-yeşillilerde, Afyon derbisi öncesinde Teknik Direktör Hakan Yılmaz, kaleci Furkan Bekleviç ve Halil Duman basın toplantısı düzenledi.
Bursaspor maçındaki mücadelelerinden dolayı oyuncularını kutlayan Teknik Direktör Yılmaz;
“Tüm oyuncuların bizim için çok değerli. Hatta bana göre şu anda en kıymetli oyuncular benim kendi oyuncumdur. Yani bu ligin yolcuları şu anda benim oyuncularım ben meseleye böyle bakarım. Ben geldiğimde biliyorsunuz ilk geldiğimde benim amacım buradan kırmızıdan çıkmak falan değildi, işte kalmak falan değil. Öyle olsa zaten gelmezdim demişti. Şimdi biz planlama içinde. Çok kısa süre içinde pilot bandının şu anda 23 puan var. 16 puanımız var. Bizim aramızda 8 takım var. Şu anda baraj 22 puan. Biz kalan maçlarımızda Afyon ile birlikte kalan maçlarımızda maksimum puanı alıp. Puan farkını tek maça düşürmek istiyoruz. Veya bir buçuk maçı 4 puana düşürmek istiyoruz, ilk görüntüleme ilk yarı itibariyle en kötü bunu yapmak istiyoruz ki bunu yaptığımızda artık hedefliyor. Olmaz 12 olur. Çünkü aradaki puan farkı 2 veya 3 maça düşen liderle zaten bu yapısal durumu çözen bildiğimizde hedef doğal olarak oluşacaktır. Biz bu doğal hedefi de yakalayacağımıza düşünüyorum. İlk gün geldiğimde de söylemiştim. Şimdi yine aynı şeyi söylüyorum. Biz kazandığımızda da kaybettiğimizde değişmek zorundayız. Kaybettiğimizde de aynı kalmamamız gerekiyor. Kazandığımızda da o yüzden hedef kesinlikle bir an önce. Pilot barajını yakalamak tek maça düşürmek bir an önce ki 2 yarı hem takımın hem şehrin enerjisi değişiyor, değişmeye devam edecek. Biliyorsunuz saha sonuçları bazı şeyleri daha çabuk ulaştırıyor. Ona ihtiyacımız var. Hem saha sonucu almak zorundayız. Bu arada altını çizerek söylüyorum, ona ayrı bir parantez söyleyecektim. Saha sonucunu alırken kurumsal işlerin devam etmesini sağlamamız lazım. Yani bu en az saha sonuçları kadar önemli. En azından benim için önemli. Bu bilginin buradan ayrıldığımızda çok iyi bir kulüp olmuş olarak ayrılmak isteriz.
“HER MAÇIN HİKAYESİ FARKLI”
Her maçın hikayesi farklı. Bursaspor maçın hikayesi farklı. Nazilli maçında oynadığımız oyunun devamını sağladık. Biz Bursa'da aynı kadro devam etti. Çok net pozisyon vardı, atsa her şeyi yerine oturacaktı. Yani bizim için değil de takım olarak bir değişim. Doğru bir hedef belirlemiş için şehrin, taraftarın ihtiyacı olan söylemleri söylüyorsunuz yani hedef.
Dünyanın en dünyanın en kötü takımı, en küçük takımı bile şampiyonluk ister. Yani taraftarı hiçbir zaman ya şöyle olsun demez, hep herkes en iyi istiyor” dedi
“KULÜPLERİN TESİSLERİ EVLERİDİR”
Ispartaspor'un yeni bir tesise ihtiyacının olduğunu belirten Yılmaz, kent büyüklerine de seslendi. Yılmaz, “Bizim buradan belediye başkanımıza, şehrin, siyasilerine. Ülkeyi yönetmiş bir memlekettir Isparta. Çok büyük devlet adamları çıkardı.. Ülkeyi yıllarca yönetmiş bir memleket burası. Yerel basın kalbidir her şehirde. 100 bin öğrenciyi besleyen Isparta 30 oyuncuya bir tesis yapamadı. Kaldığımız tesis. Gerçek spora ait. Birçok arızası var. Kötünün iyisi durumunda. Ama saha sonuçları kadar önemlidir. Şimdi hepiniz çalışıyorsunuz. Herkesin hedefi ne oluyor? Para kazandığında hepinizin bir hedefi oluyor. Bir ev almak, değil mi? Kredi çekiyor. Aradığınız satıyorsunuz, evleniyorsunuz, eşinizle birlikte gidip bankaya kredi çekiyorsunuz. Ne için? Bir ev almak için kulüplerin tesisleri evleridir. Kiracıyı burda. Meseleye böyle bakmak lazım. Biz çok kısa zamanda. Belediye başkanımızdan ve siyasilerimizden meseleye hallederiz moduyla bakmalarını rica ediyorum. Ispartaspor'un kendine ait bir tesis olmalı.
Bu yapısal arızaları giderip gidermeli yoksa saha sonuçları gelse de hep sakat kalır, eksik kalır, arıza kalır, gerçekçi olmaz” diye konuştu.
“TARAFTARIMIZ BİZE GÜÇ VERECEKTİR”
Tüm sporseverleri Afyonspor'la oynanacak maça davet eden Yılmaz, “Özellikle Anadolu şehirlerinde birbirine yakın şehirlerin hâkimiyet ve tabii değer taşıyor. Evet, birbirine yakın şehirlerin. Hem duygusal bağı diyelim derbileri olur. Afyon'da bizim derbimiz olarak adlandırılıyor tabii bizim için. Bu galibiyet, tarafların camiamızın hassasiyeti itibariyle bizim de hassasiyetimiz noktasına dönüşüyor. Her maça hazırlandığımız gibi yine çok yüksek enerjiyle aynı duygu bağıyla eksiklerimizi, hatalarımızı görerek objektif davranarak ve meseleye şehrin gözünden bakarak bir maç oynayacağız. Onlardan farkımız şu olacak, soğukkanlı. Gerçekçi bir oyun. Bilinçli, agresiflik içinde bir maç oynayacağız. Çok kıymetli bir cümledir. Bu bilinçle agresiflik birçok Türk futbolcunun yerine getiremediği bir özelliktir. Ben oyuncularıma söylüyorum. ısrarla üstüne basarak söylüyorum. Henüz yolun çok başındayız. Öyle bir noktaya gelmeliyiz ki, bana sorduğunuz hedef ne? İlk hedefim şu benim: Biz. Grubun baba takımlarını, lider takımlarını, yukarıdaki takımlarını gidip evlerinde yenebilecek bir duruma gelmesi. Grubun hangi takım iyiyse evinde yenip döneceğiz. O noktaya geldiğiniz zaman tamamdır iş. Fiziksel kayıtlı olarak oyuncu kadrosu itibariyle takım enerjisi, takım duygusu.
Bu arada bu forma adaletiyle alakalı bir şey söyleyeyim benim. Kendi gönül terazisinde muhasebe hem de şunu yapıyorum ben. Eğer bir oyuncunun hakkını yemişsem? Hakkını yemişse her zaman bunu söylüyorum. Her yerde söylüyorum. Oyuncunun hakkını yemişse hem dakika 90 da gol yiyorum ben. Futbola daha önce nerede en acı anı nedir o son sahnede yediğim goldür. Ben orada kendime bir şey çıkartırım. Dedim ki, kim haksızlık yaptım yani birine bir haksızlık yaptım. Bu cezayı yedim. Ama doksanda atıyorsak demek ki bizim gönül muhasebemizi de terazi. Bizde adalet duyduğunuzda bir hafta yok. Şu anda inşallah bu mahcubiyet yaşamayız. Büyük bir muhasebe” dedi.
“TARAFTARIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Kaleci Furkan Bekleviç ise Bursaspor maçıyla ilgili konuştu. Bekleviç, 12. Adama ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz. Hocamızla bu konuda bir çeviri açtı, basın toplantısı yapıyor, bizlerde katılıyoruz. Aslında üst ligler için gelecek iyi oluyor. Buna çalışmaya başlıyoruz. Ben geçen sene de bu takımın içerisindeydim. Bizim hep Afyon maçlarından bahsediyorlardı. Ancak bizim grubumuzda olmadığı için oynama şansı bulamadım. En az bizler kadar bekliyor. Bursaspor maçını pazar günü itibariyle kapattık. Tamamen Afyonspor maçına odaklandık. Zaten etrafınıza bakarsanız burada her şey Afyonspor maçıyla alakalı. Ya çok çok çok önemli bir maç bizim için. Çünkü bir seri başlatmak.
Artık bizim yukarıya tırmandığını, hedef takım olacağımızı gösteren bir maç. Derbi olması yanı sıra. Dediğimiz gibi bizi yukarıya atacak maçlardan bir tanesi bizim için çok değerli bir maç. Taraftar desteğini de arkamıza alırsak eğer çok çok daha güçlü bir takım haline geliyoruz. Çünkü Bursa'ya gittik büyük bir camia ve büyük bir takım. O statta oynamak o taraftarla oynamak. Yani kendi adıma söylüyorum bana çok keyif verdi. Ama geçen sene Karacabey maçında. Bir taraftan doldurmayın da bir futbolcu olarak çok heyecanlandık. Maçtan çok keyif aldık. Belki mağlup olduk ama geçen sene oynadığımız en değerli maçlardan bir tanesiydi.
Şimdi başlattığımız seriyle beraber halkın enerjisini tekrar arttı. Bize olan ilgileri tekrar arttı, spora olan ilgileri arttı. Bu maçla birlikte eğer taraftar da kazanırsak en az kazandığımız 2 maç kadar değerli bir durum yaratacağız. Bu yüzden mutlaka mutlaka taraftarımızı maça bekliyoruz. Stadı doldurmasını istiyoruz. Onlarla beraber bu maçı kazanmak çok daha keyifli olacak” dedi.
“AFYON MAÇINI DA İYİ OYUNLA GALİP GELMEK İSTİYORUZ”
Takımın başarılı oyuncularından Halil Duman ise ““Ayağımda biraz şişlik var, ödem biraz daha iyi şişkinlikten dolayı mr çekinmedim. Bugün veya yarın mr çekeceğim duruma göre netlik kazanacak.
3-4 haftadır giden bir oyunumuz var. İyi oyunumuzu 2 maçta galibiyet taçlandırdık. Bizi çok mutlu ediyor. Aynı şekilde Afyon maçını da iyi oyunla galip gelmek istiyoruz. Tabii ki ben nasıl kendime inanıyorsam takım arkadaşlarıma ağabeylerime de aynı şekilde inanıyorum. Bu maçtan da Allah'ın izniyle galip çıkacağız” dedi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 963 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...