“İSTİHDAM, İHRACAT VE KATMA DEĞER ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR SEKTÖR”

2 Aralık 2022 17:02

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Kamu-Sanayi iş birliğini sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalar kapsamında gerçekleşen Sektörel İstişare Toplantıları devam ediyor.
Isparta Valiliği öncülüğünde ve BAKA ev sahipliğinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde gerçekleşen buluşmaların ikincisi Kazan İmalat Sanayicileri sektörü ile gerçekleştirildi.
BAKA yerleşkesinde Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan toplantıya sektör temsilcileri başta olmak üzere BAKA yetkilileri ve ilgili kamu kurumu müdürleri katıldı.
Toplantının amacının ilgili sektörde faaliyet gösteren sanayicilerin varsa sorunlarını öğrenmek ve çözüm noktasında yapılabilecek katkıları değerlendirmek olduğunu söyleyen Vali Baruş “Sanayi sektörü ilimiz için çok çok önemli, istihdam, ihracat ve katma değer anlamında önemli bir sektör. Bugün de sanayi alanında kazan imalatçıları sektörüyle birlikteyiz. Kazan imalatı ilimizin ekonomisine çok ciddi katkıları olan bir sektör, bu noktada fırsat buldukça işletmelerimizi ziyaret ediyor sanayicilerimiz de görüşüyoruz. Öncelikle işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Allah bol bereketli ve helal kazançlar versin. Gerçekten sanayicilerimiz ülkemizde elini taşın altına koyan insanlar, risk üstlenip bu ülkenin ekonomisine kazandırmak için çalışan insanlar ve birçok Ispartalı kardeşimize işveren olarak hanesinin geçimi sağlamasına katkı veren insanlar. Bu açıdan sizi çok önemsiyoruz. İlimiz ekonomisi açısından olsun, ilimizin genel sosyolojik yapısı açısından olsun. Çünkü istihdam bir aileye verilecek birincil katkı, yani bir ailenin ekonomik olarak geçimini sağladığınız zaman o aileye ancak o zaman huzur gelebiliyor.
Bu noktada sizin sağlamış olduğunuz bu değerli katkılar bizim açımızdan son derece önemli.”
Ardından sektör temsilcileriyle istişare bölümüne geçilerek görüş alış verişinde bulunuldu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 992 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...