“Doğru üretim ve doğru pazarlama konusunda Borsamıza çok iş düşüyor”

5 Aralık 2022 16:08

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İl Başkanı Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Börekçi ve beraberindeki partililer, Isparta Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti.
Göreve geldikten sonra Isparta tarım ve hayvancılığı için çalışmalara başladıklarını ifade eden Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, “Isparta Ticaret Borsası seçimlerine bir ay kala gibi bir karar verdik ekip olarak dedik ki hadi çıkalım Isparta için hizmet edelim. Ekibimizin tamamı kendi branşlarında, işlerinde başarılı olmuş kişilerden oluşuyor. Dedik ki, bu başarılarımızı Isparta için niye paylaşmayalım, Isparta için niye çalışmayalım böyle bir yola çıktık. Sağ olsun üyelerimizin tercihiyle seçimi kazandık ve mazbatamızı aldıktan sonra Isparta Tarımı için çalışmaya başladık. Tabii birçok konu var bekleyen yapılması gereken. Hedefimiz kazanan Isparta, tarımla büyüyen Isparta, tarımla sanayileşen Isparta ama ben esas tarımla büyüyen Isparta yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bununla ilgili tabii ki çok fazla çalışmalarımız var, projelerimiz var bir taraftan bunları başlattık. Isparta birim alandan tarımsal üretim açısından iyi kazanan illerin başında geliyor. Bu da tabii ki bizim coğrafi konumumuz itibariyle elmamız yaklaşık Türkiye'nin %25'i oranında üretimimiz var. Gülde dünyanın % 65'ini üreten bir iliz. Bunun yanında kirazımız, kayısımız yeni değer, yükselen değer ve diğer birçok ürünümüz üst sıralara doğru tırmanıyor. Tabii ki burada tırmanırken üretim ayağını yapıyoruz ama burada doğru üretim ve doğru pazarlama konusunda Borsamıza çok iş düşüyor. Biz bunların bilincinde bir ekibiz. Özellikle elma pazarlama konusunda yaklaşık 2021 yılında 130 bin ton elma ihracatı gerçekleştirmiştir. 2022 yılında bu rakam şu anda 160 bin ton seviyesinde ama bunu daha da yukarılara çekmek için yukarılara çıkarmak için Isparta'nın kazanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pazar ağımızı genişletmek için çalışmalarımız var. Isparta Elması Coğrafi işareti başvurusu 2020 yılında yapılmış ve şu anda tahmin ediyorum 2023 yılında coğrafi işaretini almış olacağız. Tabii ki tek başına bir anlam ifade etmiyor ama Isparta elma reklamı, tanıtım reklamını için bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Hindistan pazarımız % 80' ini teşkil ediyor. İhracatımız için bu tehlikeli bir durum aslında yani Hindistan pazarı çöktüğü anda bizim ürünlerimizde büyük bir sıkıntı yaşayacağımıza inanıyorum. Elma olarak. Bununla ilgili farklı ülkelerle ilgili çalışmalar girişimlerimiz olacak. Tabii ki burada Isparta için Vekillerimiz ile siyasi parti ayırımı yapmadan Isparta için çalışacak tüm kurumlarımızı el ele vermeye hazırız ve beraber de çalışmak istiyoruz. Sonuçta Isparta'da birlikten, beraberlikten ve bu şekilde, bunun sonucunda da kazanan Isparta olması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. ”
Milletvekili Cesur: Üretimin önündeki sorunların
çözümü için sizlere destek olmaya hazırız
Ticaret Borsası'nın taleplerini yerine getirmek için her zaman destek olacaklarını belirten İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Türkiye'nin önündeki sorunlarının tek çözümünün 'üretmek' olduğuna dikkat çekerek, “
Türkiye'nin çözüm bekleyen problemlerinin Isparta'daki bu önemli kurumunun başına sizin gibi önemli marka isimlerinin, ehil kadroların gelmiş olmaları ve sizi seçenlerin sizlere teveccüh etmiş olmaları bizim için de çok değerli. Sizlerin bundan sonraki çalışmalarınızda burada yapacağınız Isparta halkı için, Isparta'da yaşayan vatandaşlarımız için yapacağımız çalışmalarda sizin başarılı olmanız bizim siyaseti yapma amacımıza hizmet eden bir şey. Sizlerle çok yakın işbirliği içerisinde gerek bize iletilen problemleri biz sizlere iletmek gerekse sizlerden alacaklarımızı yasal çerçeveye taşımak, Isparta halkının her kesiminin sorunlarına çözüm üretmeye çalışan ve bütün bunların farkında olan bir partiyiz. Ama bu sorunların içerisinde bunların tamamında esnafında, emeklinin de, sanayicinin de tümünün problemlerinde gençlerin ve kadınların da çözümünde Türkiye'nin üretmesi var. Eğer çözüm arıyorsak üretimden geçiyor. Bu üretimi sağlayacak olan Türk köylüsü ve çiftçisi ve onların tekrar desteklenmesi ve sizlerin bugüne kadar bekleyen problemleri aslında sizden daha önceki görev yapanların da elbette ki yaptığı çalışmalara teşekkür edelim. Elmasını, Karanfilini, lavantasını, domatesini ve kirazını ne varsa üretilen katma değer olarak ve hayvancılığın problemlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyan bir kardeşinizim.
Sorunları çözümü de Türkiye'nin üretmesinden geçiyor. ”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1004 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...